Magazin

4 simptome care pot fi semne ale cancerului ovarian

Publicat: 03 apr. 2018
1

In prezent, cancerul este principala cauza a decesului in aproape toate tarile din intreaga lume. De fapt, este de vina pentru peste 30% din totalul deceselor din Canada, care este cu mult mai mare comparativ cu orice alta boala. Asa cum a estimat Canadian si American Cancer Societies.

Cancerul ovarian a avut 2800 de cazuri noi si 1750 de decese in Canada, si 22280 cazuri noi si 14,240 de decese in Statele Unite in 2016. Cancerul ovarian se dezvolta atunci cand celulele ovarelor formeaza tumori care devin maligne.

Este adesea denumita “ucigasul tacut”, deoarece arata simptome putin sau deloc, care sunt destul de greu de detectat. Desi este cea mai frecvent intalnita la femeile aflate in postmenopauza, ea a inceput recent sa afecteze femeile mai tinere intre anii 30 si 40 de ani. Conform unei cercetari recente, detectarea timpurie a cancerului mareste in mod semnificativ sansele de supravietuire, astfel ca trebuie sa se efectueze controale regulate.

Din pacate, in prezent nu exista niciun test fiabil. Testele de sange CA125 pot da negative false in timp ce testele de frotiu nu sunt capabile sa preia celulele maligne. Exista totusi o alta problema. Multe dintre simptome sunt adesea confundate cu cele asociate cu alte boli, cum ar fi sindromul intestinului iritabil. In consecinta, tumora se diagnosticheaza in stadiul 3, cand devine prea tarziu.

Citeste si Nu confunda cancerul ovarian cu durerile abdominale sau cu balonarea

4 Simptome care pot fi semne ale cancerului ovarian:

1. Balonarea persistenta
Balonnarea persistenta, care dureaza mai mult de trei saptamani, indica adesea o crestere tumorala canceroasa.

2. Dureri abdominale si pelvine inferioare
Desi crampele menstruale si durerea in timpul menstruatiei sunt normale, durerea persistenta care dureaza mai mult de trei saptamani poate fi un semn al cancerului ovarian. Femeile pre-menopauza trebuie sa fie atente in mod special, deoarece aceste simptome sunt adesea cu usurinta transmise pentru durerea perioadei.

3. Dificultate de a manca
O scadere a apetitului, care continua mai mult de trei saptamani, poate fi un semn al diferitelor afectiuni, printre care cele mai frecvente sunt afectiunile stomacului, intestinului si intestinelor. Cu toate acestea, poate fi un semn de cancer, de asemenea, asigurati-va ca va adresati medicului dumneavoastra.

Citeste si Care sunt simptomele cancerului care apar doar la femei

4. Cresterea nevoii de urinare
In cazul in care va aflati in vizita la toaleta mult mai des decat inainte, fara nicio modificare in ceea ce priveste aportul de lichide, este foarte probabil ca aveti stadii incipiente ale cancerului ovarian. Un alt semn care indica faptul ca, cancerul ovarian este o necesitate urgenta de a va usura si incapacitatea de a tine.
Cele mai multe dintre aceste simptome pot fi usor de inselat pentru probleme si boli cu tractul gastro-intestinal. Prin urmare, daca aveti oricare dintre acestea, este esential sa monitorizati persistenta si frecventa acestora. Daca nu scapati in cateva saptamani, consultati-va medicul si verificati simptomul cat mai curand posibil.
Amintiti-va ca monitorizarea sanatatii noastre si invatarea recunoasterii simptomelor reprezinta cheia detectarii timpurii si a sanselor sporite de supravietuire.
Adauga un comentariu