Actualitate

40 de lucruri pe care nu le stiai despre Universitatea Tehnica „Gheorghe Asachi” din Iasi – FOTO, VIDEO

Publicat: 26 ian. 2016

Stiai ca Biblioteca Universitatii Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iasi (TUIASI) este considerata printre cele mai frumoase din lume? Sau ca in campusul „Tudor Vladimirescu” se afla cea mai mare baza sportiva din oras, iar in cantina de aici studentii si personalul universitatii pot lua o masa completa cu mai putin de 10 lei? Cu siguranta sunt multe lucruri pe care nu le-ai aflat inca despre TUIASI, insa poti descoperi macar o parte urmarind lista de mai jos.

Stiati ca…?

1. Biblioteca Universitatii Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iasi este considerata printre cele mai frumoase din lume.

2. Un grup de cercetatori de la Facultatea de Automatica si Calculatoare lucreaza la un sistem (ochelari si vesta) care ii va ajuta pe nevazatori sa se poata orienta neasistati in mediul inconjurator.

3. Studentii TUIASI pot efectua stagii de practica platita in cadrul prorectoratelor universitatii.
4. In cadrul Facultatii de Constructii si Instalatii se gaseste un Pendul Foucault.
5. „Tudor Vladimirescu” este unul dintre cele mai mari campusuri studentesti din tara si gazduieste anual 8.000 de studenti.
6. Facultatea de Textile-Pielarie si Management Industrial a fost singura organizatie din Romania care a participat la Expozitia de Textile si Masinarii Textile de la Milano din 2015, cel mai mare targ in domeniu.

7. Peste 75% din absolventii TUIASI se angajeaza in domeniu dupa terminarea studiilor.
8. In fiecare an, de Craciun, pe holurile Facultatii de Arhitectura apare cate un brad realizat de catre studentii facultatii din diverse materiale si obiecte geometrice.

9. TUIASI a contribuit la ridicarea Complexului Palas din Iasi.
10. Un grup de cercetatori de la Facultatea de Automatica si Calculatoare dezvolta un terapeut virtual pentru recuperarea neuromotorie a pacientilor care au suferit un accident grav.
11. TUIASI este universitatea cu cea mai veche traditie in inginerie din tara.
12. Cea mai mare Expozitie anuala de Inventii si Proiecte Inovative din Estul Europei – EuroInvent – are nucleul la Facultatea de Stiinta si Ingineria Materialelor.
13. La TUIASI poti participa anual la cursuri gratuite de limba engleza prin programul BREDEX.
14. Anul trecut, 24 de studenti de la Facultatea de Constructii de Masini si Management Industrial au fost la o vizita de studiu la trei mari companii din Bari, Italia.
15. In urma actiunilor anuale de ecologizare, studentii Universitatii Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iasi realizeaza case si masini din PET-urile stranse.

16. Studentii de la Facultatea de Mecanica au realizat primul roadster romanesc si au readus la viata vechiul ARO intr-o masina de teren moderna.
17. T17 din „Tudor” este printre caminele cu cea mai mare capacitate din sud-estul Europei (1096 de locuri).
18. In dotarea Facultatatii de Hidrotehnica, Geodezie si Ingineria Mediului se afla un Laser scaner terestru, static si mobil, ce poate masura cu precizie ridicata mii de puncte pe secunda pana la o distanta de doi kilometri, dar si o drona cu camera foto-video si multispectrala pentru diverse aplicatii.
19. La cantina TUIASI poti lua un pranz complet cu mai putin de 10 lei.
20. La Facultatea de Stiinta si Ingineria Materialelor sunt realizati roboti-hexapod cu materiale metalice inteligente cu memoria formei.

21. Studentii TUIASI pot petrece vacante de vara in destinatii turistice romanesti si europene.
22. La Facultatea de Constructii si Instalatii exista singura platforma seismica din Romania, cu o capacitate de 16 tone, unde se fac incercari experimentale pe modele de cladiri la actiunea cutremurelor.

23. TUIASI are cea mai mare baza sportiva din Iasi.
24. In cadrul Facultatii de Inginerie Chimica si Protectia Mediului functioneaza singurul laborator universitar care ofera servicii complete de monitorizare si control a poluarii mediului – LACMED.

25. La Facultatea de Inginerie Electrica, Energetica si Informatica Aplicata exista din 2015 primul laborator din tara care dispune de un model fizic de sistem energetic.

26. TUIASI se afla pe locul al doilea in topul universitatilor romanesti de profil tehnic din Romania si pe locul al saselea in topul general al universitatilor din Romania.
27. La Facultatea de Hidrotehnica, Geodezie si Ingineria Mediului se afla un laborator de optimizare a biogazului pentru utilizarea energetica, unicat in Europa.
28. Studentii TUIASI pot pleca sa studieze in programe internationale in 45 de tari din intreaga lume.
29. Peste 600 de elevi si profesori pasionati de chimie participa anual la Concursul „Cristofor Simionescu”, organizat de Facultatea de Inginerie Chimica si Protectia Mediului.
30. Facultatea de Mecanica are o sala anecoida (lipsita de ecou) pentru cercetari stiintifice, care anuleaza toate zgomotele.
31. Noul director al Continental Iasi este absolvent al Facultatii de Inginerie Electrica, Energetica si Informatica Aplicata de la TUIASI.
32. TUIASI are o platforma unica in tara pentru cercetari stiintifice in domeniul energiei eficiente si durabila.
33. Studentii Facultatii de Textile-Pielarie si Management Industrial, in competitie cu studenti de la facultati cu profil artistic, au castigat marele premiu la concursurile YKK, lider mondial in productia de accesorii pentru confectii.
34. La TUIASI, profesorii si studentii depun in mod constant cereri de brevet de inventie.
35. Studentii de la Facultatea de Electronica, Telecomunicatii si Tehnologia Informatiei fac practica inclusiv in studiourile TVR Bucuresti, unde realizeaza emisiuni, reportaje si interviuri si prelucreaza imagini si sunet cu echipamentele de acolo.
36. Sunt 13 organizatii studentesti la nivelul universitatii, fiecare cu propria personalitate si cu proiecte originale si distractive.
37. Studentii de la Facultatea de Arhitectura vor redesena Campusul „Tudor Vladimirescu”, spatiile verzi si totemurile care anunta caminele.

38. La Facultatea de Constructii de Masini si Management Industrial se tin cursuri de aerodinamica si proiectarea turbinelor eoliene si este in curs de realizare un tunel aerodinamic destinat incercarii experimentale a turbinelor eoliene.
39. TUIASI are 23 de centre de cercetare stiintifica.
40. Ca absolvent al Facultatii de Electronica, Telecomunicatii si Tehnologia Informatiei, ai sansa sa te angajezi la firme precum Orange, Vodafone, Fujitsu sau Continental.loading...

Adauga un comentariu