National

40 de pești au fost redați mediului natural de către polițiștii de frontieră. Ce acuzații i se aduc bărbatului – FOTO/ VIDEO

Publicat: 18 nov. 2020
40 de pești au fost redați mediului natural de către polițiștii de frontieră. Ce acuzații i se aduc bărbatului - FOTO VIDEO
Zeci de pești au redați mediului lor natural

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Berezeni au înapoiat mediului natural circa 40 de peşti pe care un bărbat din Berezeni, Vaslui îi prinsese cu o unealtă comercială de pescuit tip prostovol. 

Ieri, 17 noiembrie 2020, în jurul amiezii, forțele de ordine din cadrul Sectorului de Poliției de Frontieră Berezeni, Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Iași, au prins un bărbat din județul Vaslui care pescuia într-o reversare a râului Prut. Acesta folosea o unealtă comercială de perscuit tip prostovol.

„În data de 17 noiembrie a.c., în jurul orei 12.50, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră BerezeniI.T.P.F. Iaşi, pe timpul desfăşurării unor misiuni specifice în zona de competenţă, au observat, pe direcţia localităţii de frontieră Vetrişoaia, o persoană de sex masculin, care pescuia într-o revărsare a râului Prut, folosind o unealtă comercială de pescuit tip prostovol. Colegii noştri au procedat la interceptarea şi legitimarea acestuia, stabilind că este un cetăţean român, domiciliat pe raza judeţului Vaslui”, au transmis reprezentanții Poliției de Frontieră Berezeni.

De asemenea, polițiștii de frontieră au depistat faptul că individul capturase nu mai puțin de 40 de bucăţi de peşte viu, din specia caras.

În speță, s-au demarat o serie de cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinerea sau folosirea la pescuit de către persoanele neautorizate a prostovoalelor.

Prostovolul, în valoare de 300 de lei, a fost ridicat în vederea continuării cercetărilor, iar peștele a fost redat mediului natural.

Autoturism cu număr fals de înmatriculare, descoperit de forțele de ordine Albița

Poliţişti de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa au realizat cercetări având în vedere situația unui individ care a încercat să scoată din România un autovehicul cu numere false de înmatriculare.

„În data de 17 noiembrie a.c., în jurul orelor 00.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa-I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control pentru trecerea frontierei, C.V., cu cetățenie română și R. Moldova, în vârstă de 65 de ani, conducând un ansamblul de vehicule, format dintr-un autocamion şi o semiremorcă, înmatriculat în Belgia. 

Existând suspiciuni cu privire la situaţia juridică a mijloacelor de transport, lucrătorii noştri au procedat la efectuarea de verificări suplimentare, în urma cărora au constatat că seria de sasiu a camionului poansonată şi cea menţionată în documentul de înmatriculare sunt diferite.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punerea în circulație sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare”, a transmis purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră Albița.

Țigări și alcool de contrabandă au fost confiscate de polițiștii de frontieră ieșeni

Polițiști de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași au reținut în urma unor controale circa 8.500 de țigarete de contrabandă și peste 22 de litri de alcool, care erau ascunse în mijloace de transport cu destinația Italia și Marea Britanie.

„În ziua de 11 noiembrie, în jurul orei 21:00, în vama Albița s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control, pentru a intra în țară, P.S., cu cetățenie română și R. Moldova, în vârstă de 21 de ani. Acesta se afla la volanul unui autocar, cursă regulată pe ruta Republica Moldova – Italia.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunțit asupra mijlocului de transport, ocazie cu care echipa comună de control, formată din polițiști de frontieră și lucrători vamali a descoperit, ascunsă și nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, sub scara din spate a autocarului, cantitatea totală de 8.200 de țigarete și 13 litri de băuturi alcoolice, de diferite mărci, fără însemne accizabile”, au declarat reprezentanții ITPF Iași.
Adauga un comentariu