WoW!

Curăţarea nucilor de coajă – Două trucuri de mare ajutor

Publicat: 24 sept. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Curăţarea nucilor de coajă - Două trucuri de mare ajutor
Nucile sunt ideale pentru întărirea sistemului imunitar, mai ales dacă sunt amestecate cu miere de albine

Nucile sunt unul din cele mai dorite fructe ale toamnei. Conţin iod şi fier, fiind excelente pentru întărirea imunităţii. Aroma lor unică este perfectă pentru numeroase preparate. Cu siguranţă, cozonacul nu ar avea acelaşi gust, dacă ar fi preparat numai cu rahat turcesc. Multe persoane preferă însă nucile timpurii, pentru că sunt mai cărnoase şi mai suculente. Când însă sunt mai greu de consumat, e bine să ţii minte un truc pentru curăţarea nucilor de coajă. De asemenea, vă sfătuim să vizitați un site grozav de la partenerii noștri https://slotogate.com/sv/slots/gonzos-quest/ cu bonusuri de la noi pentru un început bun.

În mod normal, după ce nucile ajung la maturitate ori se apropie, nu mai pot fi cojite de acea pielită subţire, care patează mâinile. Dacă însă te vei folosi de trucul de mai jos, vei reuşi şi să cureți nucile mai repede şi mai uşor. În acest articol vei găsi şi informaţii despre legătura dintre nuci, roşii şi şi cartofi. Este mult mai simplă decât crezi.

Curăţarea nucilor de coajă – Cum procedezi

Orice gospodină trebuie să aibă în bucătărie nuci. Acestea sunt excelente pentru prăjituri, dar şi pentru tort ori pentru prepararea unui elixir menit să întărească sistemul imunitar. La sfârşit de august şi început de septembrie, nucile se cojesc foarte uşor de pieliță, dar după aceea devine aşa de greu, ca imediat renunţi. Pentru a te bucura mai mult timp de nuci fără pieliță, pune în aplicare următorul truc. Mai întâi înmoaie nucile în apă caldă timp de 15 minute. Apoi scurge-le şi sparge-le cu ceva greu, cum ar fi un spărgător de nuci. Acest truc este eficient mai ales în perioada sărbătorilor de iarnă ori chiar de Paşti. Iar ca să le cureţi şi de coajă, pune pulpa nucilor în apă fierbinte şi scoate-le după câteva minute.

Unde se depozitează roşiile

Obişnuim să punem roşiile în frigider, imediat ce venim cu ele de la piață ori de la supermarket. Majoritatea dintre noi le punem la rece, deşi acolo de unde le-am luat nu era tocmai o temperatură sub 4-5 grade Celsius. Specialiştii spun că greşim. Ideal este ca roşiile să fie ţinute la temperatura camerei întrucât, în caz contrar, îşi pierd din gust. Compuşii volatili din ele nu se mai produc atunci când roşiile sunt ţinute într-un mediu rece. Singura dată când poţi păstra roşii în frigider este atunci când ele sunt deja coapte şi riscă să ajungă într-un punct de alterare.

De ce se ţin cartofii în apă înainte de preparare

Nici roşiile, nici nucile şi nici cartofii nu se depozitează în frigider. Toate sunt suficient de hrănitoare şi gustoase, fără a fi nevoie să apelezi la diverse trucuri de accentuare a gustului lor. Dacă însă vrei să pepar nişte cartofi crocanţi, e bine să-i cureţi de cu seara şi să-i ţii în apă rece până a doua zi, când îi găteşti. Astfel, se elimină amidonul din ei. În plus, mai ales dacă îi faci prăjiţi, nu se vor mai lipi de tigaie.

Care este legătura între nuci, roşii şi cartofi? Simplu: contribuie la imunitatea noastră, iar dacă ştii câteva trucuri despre ele, reuşeşti să faci nişte preparate foarte gustoase. Spre exemplu, acum este momentul să pui un borcan cu miere şi nucă ori cu miere şi catina.
Alături de un regim alimentar adecvat, precum este dieta cardiologilor, vei reuşi să-ţi îmbunătăţeşti starea generală de sănătate.

Adauga un comentariu