Religie

Rugăciunea de joi: Cum să primim izbăvire din partea Domnului

Publicat: 19 ian. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Rugăciunea de joi Cum să primim izbăvire din partea Domnului
În ziua de joi a avut loc Cina cea de Taină și Înălțarea la cer a Mântuitorului.

Rugăciunea de joi este importantă deoarece reprezintă un semn de mulțumire către Dumnezeu. După cum bine știți din Biblie, în a patra zi a săptămânii, Dumnezeu a spălat picioarele apostolilor Săi. Prin acest gest, Mântuitorul a vrut să arate că pentru a fi puternic și și pentru a fi numit „stăpân” pe merit, trebuie mai întâi să fii smerit și să-ți slujești și tu la rândul tău aproapele.

Desigur, această pildă s-a adaptat zilelor noastre, iar vorbele Domnului nostru încă sunt valabile. Ceea ce trebuie să știm este că dacă ajungem să ocupăm un loc important, valoros în societate, nu trebuie să uităm de unde am plecat și trebuie să continuăm să fim omenoși, smeriți, modești și cinstiți.

pictura dumnezeu spaland picioarele apostolilor
În a patra zi a săptămânii, Dumnezeu a spălat picioarele apostolilor Săi.

Rugăciuni pentru fiecare zi a săptămânii

Fiecare zi din săptămână are o rugăciune specifică și este bine să ne rugăm zilnic. Atunci când ne începem săptămâna cu rugăciunea de luni, vom avea o săptămână mai bună și norocoasă. Se spune că această rugăciune aduce noroc și te ferește de rele.

Cea de marți te ajută să treci mai repede peste necazuri, iar cea de miercuri te face să ai mult spor în toate. Vineri și sâmbătă sunt zilele în care ne rugăm pentru pace și sănătate. În ziua de Duminică, majoritatea credincioșilor se vor ruga în biserică pentru liniștea sufletească a fiecăruia.

pictura dumnezeu in ceruri
Fiecare zi din săptămână are o rugăciune specifică și este bine să ne rugăm zilnic.

Rugăciunea de joi: Salvarea celor păcătoși

În ziua de joi a avut loc Cina cea de Taină și Înălțarea la cer a Mântuitorului. Din același motiv, se spune că este bine ca în această zi, în fiecare săptămână, să ne rugăm pentru iertarea păcatelor celor morți și celor vii.

Această rugăciune ne va aduce smerenie și umilință în sufet și ne va reaminti să fim buni, cinstiți, generoși și fără răutate în inima. Pentru ca păcatele noastre să fie iertate trebuie să rostim rugăciunea aceasta.

icoana care il infatiseaza pe dumnezeu
Rugăciune de joi ne aduce smerenie în suflet.

Doamne Iisuse Hristoase, Fiule şi Cuvântul lui Dumnezeu Tatăl, Care în ziua de astăzi ai luat Cina cea de pe urmă cu ucenicii Tăi şi cu mare umilinţă ai spălat picioarele lor şi ale ucenicului care Te-a vândut. Apoi, luând pâine şi vin în mâinile Tale Cele Sfinte şi binecuvântându-le cu puterea Ta cea Dumnezeiască, le-ai făcut însuşi Trupul şi Sângele Tău, cu care i-ai împărtăşit zicând: „Luaţi, mâncaţi şi beţi, că acestea sunt Trupul şi Sângele Meu, ca să se ierte păcatele voastre”. Cela ce tot în ziua aceasta Te-ai înălţat la cer şi ai şezut de-a dreapta lui Dumnezeu, Tatălui Tău, să împărăţesti împreună cu El în veci, ca Unul-Născut Fiul Său preaiubit. Rogu-Te deci, pentru rugăciunile ucenicilor Tăi, iartă păcatele noastre ale tuturor, ale celor vii şi ale celor răposaţi.

Dă-mi, Doamne, lacrimi fierbinţi ca să-mi plâng păcatele. Darul Tau cel curăţitor, care a spălat picioarele ucenicilor Tăi, să spele şi să curăţească inima şi sufletul meu, ca aşa, cu vrednicie, cu curăţie şi cu umilinţă să mă împărtăşesc cu Sfintele Tale Taine, acum şi în timpul morţii mele, iar în ora despărţirii mele, cu bucurie să se suie sufletul meu la Tine, fără de nicio frică, întrebare sau împiedicare să trec vămile văzduhului, intrând în mărirea Ta cea cerească. Ajută-mi, Doamne, să Te măresc în veci, să mă închin Numelui Tău Celui Sfânt. Amin.

Rugăciunea de joi este una foarte puternică care vine în ajutorul oamenilor ce cauză iertarea păcatelor celor vii, cât și a celor morți.

pictura care il infatiseaza pe dumnezeu ingenunchiat
Păcatele trebuie recunoscute pentru a fi iertate, iar această rugăciune este perfectă pentru iertarea păcatelor.
Adauga un comentariu