Stiinta

4G a facut un pas inainte, transmisia de voce a devenit realitate

Publicat: 08 aug. 2012
5

Pana astazi, standardul LTE a fost folosit doar pentru transmiterea datelor, terminalele 4G de pe care se fac apeluri telefonice folosind modemurile 3G sau 2G, fie ca sunt WCDMA, GSM sau CDMA 200 1x, pentru efectuarea apelurilor telefonice sau transmiterea de mesaje text. De aceasta comutare intre modemuri se ocupa CSFB (circuit-switched fallback technology) si aceasta este tehnologia utilizata in prezent de toate terminalele 4G.

Operatorul nord american MetroPCS a anuntat ca reteaua sa a devenit prima din lume in care au fost activate serviciile de voce prin intermediul conexiunilor 4G (VoLTE), unicul terminal care va oferi clientilor aceasta facilitate fiind modelul LG Connect 4G, o imbogatire a ofertei fiind promisa pentru saptamanile urmatoare.

Qualcomm si Ericsson au anuntat in luna februarie a acestui an ca au pus la punct o metoda de control care permite comutarea din mers a unei convorbiri telefonice intre retelele 3G si 4G. Solutia dezvoltata de Qualcomm si Ericsson este cunoscuta ca single radio voice call continuity (SRVCC) si permite comutarea din mers intre standardele 3G si 4G, facilitate obligatorie pentru certificarea capacitatilor de voce a modemurilor 4G (VoLTE) de catre 3GPP.
Adauga un comentariu