Boli si tratamente

5 alimente care distrug hormonii si pielea: ce nutrieti esentiali din organism elimina cafeaua

Publicat: 14 mai 2017
7
Acneea este rezultatul unui dezechilibru endocrin. Majoritatea femeilor experimenteaza efectele acesteia chiar inainte de perioada menstruatiei, atunci estrogenul si testosteronul fiind la cele mai inalte niveluri.
Cand femeile nu isi pot echilibra hormonii, estrogenul si testosteronul in exces se pot acumula, acest lucru facand imposibila detoxifierea, ceea ce duce la inflamarea pielii si la aparitia acneei, scrie theearthchild.co.za in loc sa cheltuiti sume impresionante pe creme si sapunuri speciale, incercati sa faceti cateva schimbari in dieta. Printre alimentele care fac rau pielii se numara:
Lactatele Multe produse lactate contin hormoni sintetici care contribuie la excesul de hormoni din organism. Sunt, de asemenea, una dintre principalele cauze ale inflamatiei, provocand acnee si alte probleme.
Soia Soia contine fitoestrogeni, care pot dezechilibra hormonii. Daca sunteti deja sensibili din punct de vedere hormonal, consumul de soia va poate provoca tulburari. Soia este adesea un ingredient inclus in multe alimente, deci asigurati-va ca verificati etichetele.
sofranelul si uleiul Uleiurile de gatit contin mai multi acizi Omega6 decat acizi grasi Omega3. O crestere a nivelului de Omega 6 in organism poate produce inflamatia pielii in timpul perioadelor cu nivel crescut de estrogen.
Cafeina Cafeina va poate ajuta sa va treziti mai usor dimineata, dar afecteaza pielea. Atat cafeaua, cat si ceaiul pot elimina vitamina B, magneziul si zincul din corp.
Pe de alta parte, exista si alimente benefice hormonilor si pielii, printre acestea numarandu-se avocado, scortisoara, rodii, turmeric si semintele de chia.
sursa: adevarul.ro
Adauga un comentariu