Diete si regimuri

5 beneficii ale ceaiului de zmeura

Publicat: 13 apr. 2011
7

Zmeura este o sursa de vitamina C, magneziu, calciu si flavonoide, nutrient care intaresc sistemul imunitar, stimuleaza digestia si imbunatatesc aspectul pielii. Pentru ca nu este disponibila pe toata perioada anului, puteti sa consumati ceaiurile din extract natural de zmeura, fara colorant, conservanti sau arome sistentice. Iata cateva dintre beneficiile ceaiului de zmeura:

1. Intareste sistemul imunitar
Ceaiul de zmeura stimuleaza vindecarea celulelor afectate de radicalii liberi si previne bolile degenerative, deteriorare fizica si psihica. Consuma ceaiul de zmeura iarna, dar si la trecerea dintre anotimpuri cand sistemul tau imunitar este mai slabit.

2. Reduce aciditatea
Daca te confrunti cu arsuri sau reflux gastric, poti preveni aceste doua probleme prin consumul de ceai de zmeura. Acesta va reduce considerabil arsurile si va ameliora simptomele neplacute ale constipatiei. Dupa fiecare masa, consuma o cana cu ceai de zmeura neindulcit.

3. Tonifica musculatura uterina
Ceaiul din frunze de zmeura este utilizat pentru a intari musculatura uterina, pentru a preveni avortul spontan, dar si pentru a usura simptomele si greturile de dimineata. Potrivit unui studiu, femeile care au consumat ceai de frunze de zmeura pe parcursul sarcinii au avut o nastere mai usoara, fara sa fie necesara utilizarea forcepsului si fara sa fie distruse anumite membrane.

4. Combate diareea
Ceaiul de zmeura este un astringent care poate fi utilizat in tratarea diareei. Acesta poate bloca fluxul de apa in intestine, permitand materiei din intestine sa se solidifice.

5. Are efect calmant
Ceaiul de zmeura poate calma durerile de gat si ulceratiile de la nivelul gurii. Mai mult decat atat, pielea iritata sau arsa de soare poate fi calmata cu ajutorul unor comprese cu ceai din frunze de zmeura. 

Adauga un comentariu