WoW!

5 ceaiuri bune pentru scăderea glicemiei. Cu ce o ții sub control

Publicat: 20 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
5 ceaiuri bune pentru scăderea glicemiei. Cu ce o ții sub control
Ceaiul verde este bun pentru a scădea nivelul glicemiei, dar atenție: crește tensiunea arterială!

În acest material găseşti informaţii despre 5 ceaiuri care ajută la scăderea glicemiei. Sunt mai sănătoase decât medicamentele din farmacie, întrucât nu conţin substanţe chimice. Totuşi, înainte de a apela la aceste remedii naturiste, solicită ajutorul unui medic specialist. Doar el este în măsură să spună dacă e bine sau nu să bei ceai ca să scazi glicemia.

Pe toate de mai jos le găseşti în supermarketuri sau la farmaciile naturiste. Pe unele, cu siguranţă, deja le-ai şi încercat. Bineînțeles, sunt mult mai multe tipurile de ceai pe care le poți încerca pentru scăderea glicemiei. Astăzi însă vom vorbi, pe scurt despre: ceaiul negru, ceaiul verde, ceaiul ginseng, ceaiul din teci de fasole și ceaiul de cicoare.

Ceaiul negru

Bea câte o cană zilnic. Poate avea gust ușor fad sau uscat, dar cu timpul te obișnuiești cu el.

Iată de ce e recomandat:

  • opreşte creşterea nivelului de insulină din sânge;
  • reduce nivelul glicemiei nu doar la diabetici, ci şi la persoanele sănătoase;
  • reduce inflamaţia ţesuturilor.

Ceaiul verde

Motive să-l consumi regulat:

  • înlocuieşte cafeaua cu succes;
  • e o sursă excelentă de antioxidanţi, datorită cărora se previne îmbătrânirea prematură;
  • ţine sub control nivelul insulinei;
  • nu are nici o calorie;
  • ţine sub control anxietatea şi stresul. Datorită conţinutului de aminoacid L-theanina, reduce, de fapt, stresul şi anxietatea.

Atenţie: ceaiul verde nu se consuma pe stomacul gol. Mai mult, ceaiul verde poate creşte tensiunea.

Ceai de ginseng

Ginsengul creşte în sălbăticie, în zonele muntoase din Nepal, dar şi în vestul Siberiei, către Coreea. Caiul de ginseng e recomandat pentru diabetici întrucât scade glicemia din sânge. Ideal este să bei o cană de ceai de ginseng zilnic, timp de 2 luni. Apoi fă pauză o lună şi mergi la analize. Important este să nu bei ceai de ginseng mai mult de 9 luni.

Ceai din teci de fasole

Ca să îl prepari ai nevoie de 250 ml de apă şi o lingură de teci. Fierbe tecile în jur de 15-20 de minute. Bea zilnic 2-3 căni.
Dacă nu vrei sub formă de ceai, mai ai o variantă. Pune într-un litru de apă 4 linguri de teci mărunţite. Lasă-le la macerat peste noapte. A doua zi strecoară-le şi bea apă.

Alte motive pentru care sunt bune de consum tecile de fasole:

  • detoxifiază organismul;
  • conţin: minerale, vitamine, aminoacizi;
  • iginienizează rinichii şi căile urinare. Așa cum ceaiul de pelin detoxifiaxă sistemul digestiv, la fel procedează ceaiul din teci de fasole cu sistemul urinar;
  • sunt un excelent diuretic. Cu alte cuvinte, scapi de retenţia de apă;
  • reduc cantitatea de zahăr din sânge;
  • ameliorează unele simptome de reumatism;
  • tratează acneea şi afecţiunile cutanate.

Ceai de cicoare

Cicoarea era folosită înainte drept înlocuitor pentru cafea. Vorbim, bineînţeles, despre perioada când nu se găsea cafea aproape deloc pe piaţă. Ca să îţi scazi glicemia cu cicoare ai nevoie de un decoct. Prepară-l dintr-un pahar de apă şi 2 linguriţe de pulbere de rădăcină. Lasă aşa la macerat în jur de 8 ore sau peste noapte. A doua zi strecoară totul. Apoi fierbe 2 minute planta care ţi-a rămas după fierbere, tot cu un pahar de apă. La final amestecă cele două extracte şi consumă mixul pe parcursul unei zile.

Sfat: Nu te impacienta dacă se întâmplă uneori să-ți crească glicemia. Mergi la medicul specialist, pentru o părere avizată. Doar el poate să spună care sunt valorile normale ale diabetului.

Adauga un comentariu