În acest material găseşti informaţii despre 5 ceaiuri care ajută la scăderea glicemiei. Sunt mai sănătoase decât medicamentele din farmacie, întrucât nu conţin substanţe chimice. Totuşi, înainte de a apela la aceste remedii naturiste, solicită ajutorul unui medic specialist. Doar el este în măsură să spună dacă e bine sau nu să bei ceai ca să scazi glicemia.
Pe toate de mai jos le găseşti în supermarketuri sau la farmaciile naturiste. Pe unele, cu siguranţă, deja le-ai şi încercat. Bineînțeles, sunt mult mai multe tipurile de ceai pe care le poți încerca pentru scăderea glicemiei. Astăzi însă vom vorbi, pe scurt despre: ceaiul negru, ceaiul verde, ceaiul ginseng, ceaiul din teci de fasole și ceaiul de cicoare.
Bea câte o cană zilnic. Poate avea gust ușor fad sau uscat, dar cu timpul te obișnuiești cu el.
Iată de ce e recomandat:
Motive să-l consumi regulat:
Atenţie: ceaiul verde nu se consuma pe stomacul gol. Mai mult, ceaiul verde poate creşte tensiunea.
Ginsengul creşte în sălbăticie, în zonele muntoase din Nepal, dar şi în vestul Siberiei, către Coreea. Caiul de ginseng e recomandat pentru diabetici întrucât scade glicemia din sânge. Ideal este să bei o cană de ceai de ginseng zilnic, timp de 2 luni. Apoi fă pauză o lună şi mergi la analize. Important este să nu bei ceai de ginseng mai mult de 9 luni.
Ca să îl prepari ai nevoie de 250 ml de apă şi o lingură de teci. Fierbe tecile în jur de 15-20 de minute. Bea zilnic 2-3 căni.
Dacă nu vrei sub formă de ceai, mai ai o variantă. Pune într-un litru de apă 4 linguri de teci mărunţite. Lasă-le la macerat peste noapte. A doua zi strecoară-le şi bea apă.
Alte motive pentru care sunt bune de consum tecile de fasole:
Cicoarea era folosită înainte drept înlocuitor pentru cafea. Vorbim, bineînţeles, despre perioada când nu se găsea cafea aproape deloc pe piaţă. Ca să îţi scazi glicemia cu cicoare ai nevoie de un decoct. Prepară-l dintr-un pahar de apă şi 2 linguriţe de pulbere de rădăcină. Lasă aşa la macerat în jur de 8 ore sau peste noapte. A doua zi strecoară totul. Apoi fierbe 2 minute planta care ţi-a rămas după fierbere, tot cu un pahar de apă. La final amestecă cele două extracte şi consumă mixul pe parcursul unei zile.
Sfat: Nu te impacienta dacă se întâmplă uneori să-ți crească glicemia. Mergi la medicul specialist, pentru o părere avizată. Doar el poate să spună care sunt valorile normale ale diabetului.