Magazin

5 cele mai importante ritualuri de îngrijire a câinilor în lunile de iarnă

Publicat: 15 ian. 2021

Câinii se bucură de zăpadă la fel ca și oamenii, dar nevoile acestora se schimbă atunci când temperatura scade. Mulți posesori de câini trăiesc cu impresia că animalele lor de companie tolerează bine frigul, datorită stratului de blană. Acest lucru nu se aplică însă pentru toate rasele. Plimbările de iarnă pot fi problematice, așa că asigură-te că animalul tău de companie este pregătit pentru a înfrunta vremea aprigă de afară în acest anotimp.

La fel ca noi, patrupedele sunt obișnuite cu temperaturile mai calde, iar vremea rece poate fi la fel de dură pentru ele ca și pentru oameni. De aceea, pe timpul iernii este momentul în care iubitele noastre animale au nevoie de puțină atenție suplimentară. Iată cinci sfaturi pentru o îngrijire cât mai corectă a unui câine în anotimpul rece.

  1. Ai grijă la climatul casei

O casă supraîncălzită, cu umiditatea scăzută, nu este benefică nici pentru tine, și nici pentru câinele tău. Ai grijă să aerisești în permanență camerele, pentru a intra aer proaspăt, și păstrează climatul casei în limitele normale. Căldura excesivă poate duce la o piele uscată și sensibilă pentru animalul tău de companie, iar afecțiunile pielii sunt motivele cel mai des întâlnite pentru care pufoșeniile ajung la medicul veterinar, relatează ThePetClub.ro, într-un articol mai amplu ce poate fi accesat pe blogul site-ului.

  1. Gândește-te la activități fizice de interior

Sunt câini care pot fi reticenți în a se aventura în frigul de afară. Dacă acesta este și cazul animalului tău, nu îți forța cățelușul să iasă din casă, dar asigură-te că îi oferi o mulțime de jucării pentru a-l menține activ în interiorul locuinței.

  1. Echipează corespunzător câinele

Unele rase de câini sunt înzestrate cu o blană mai lungă și deasă, care ajută la menținerea corpului cald în mod natural atunci când ies la temperaturi foarte mici. Câinii cu blană scurtă pot avea nevoie de un pulover sau o gecuță atunci când merg la plimbare. Haina ar trebui să îi ajungă de la gât până la coadă și, de asemenea, să protejeze și burtica. Articolele vestimentare nu vor împiedica degerarea urechilor, picioarelor sau a cozii. Așadar, chiar dacă l-ai echipat corespunzător, nu lăsa câinele cu blană scurtă afară prea mult timp la temperaturi de îngheț.

  1. Ieșiți afară în zilele de iarnă mai însorite

Mergeți la plimbare după amiază, când temperaturile sunt puțin mai ridicate și evita plimbările dimineața sau noaptea. Joacă-te cu animalul tău de companie în era liber atunci când este soare. Ai grijă la sare și alte degivrante care sunt pe drumuri și alei în această perioadă, deoarece pot irita lăbuțele patrupedului și provoca sângerări. Asigură-te că este bine curățat atunci când intrați înapoi în casă, te mai sfătuiesc cei de la battersea.org.uk.

  1. Pregătește-i un culcuș călduros

Nu-ți lăsa cățelușul să doarmă direct pe podeaua rece din casă. Alege un culcuș potrivit pentru a-i asigura căldura necesară în zilele friguroase de iarnă, iar o păturică poate fi un plus pentru un blănos răsfățat de familia sa.

 

Foto: Pixabay

Adauga un comentariu