Magazin

5 echipamente și materiale de care vei avea nevoie pentru renovarea casei

Publicat: 03 aug. 2022

Procesul de renovare îți oferă satisfacția de a te bucura de o locuință modernă, un spațiu bine pus la punct, dar și plăcerea de a te ocupa de unul singur de acest proiect. Pentru a-ți face treaba mai ușoară, ai nevoie de echipamentele și materialele potrivite.

Iată o listă cu cele care nu ar trebui să-ți lipsească din trusă, indiferent dacă ești profesionist sau amator:

1. Ciocan rotopercutor

Ciocanul rotopercutor se folosește pentru activități de demolare, dar mai ales de găurire a materialelor precum beton sau piatra. Acesta este suficient de puternic pentru a deveni o bormașină pentru materiale grele și suprafețe foarte dure.

Un rotopercutor cu o putere de 100W este potrivit pentru activitățile restrânse de renovare, dar în cadrul șantierelor se recomandă cele cu putere de peste 1400W. Când îl alegi, orientează-te spre producătorii cunoscuți, de renume, pentru calitatea produselor oferite.

Cumpără un ciocan rotopercutor de la Bosch cu specificații potrivite pentru proiectul de renovare pe care îl demarezi.

2. Scări din aluminiu

Proiectul de renovare nu ar trebui să te ia prin surprindere fără cel puțin o scară din aluminiu, care te ajută să ai acces la cele mai înalte puncte din spațiul pe care îl amenajezi.

În special dacă vrei să schimbi culorile pereților sau să instalezi cornișe, scările or deveni accesoriul de care nu te poți lipsi.

3. Nivelă

Nivela, cunoscută și ca boloboc, te ajută să faci lucrări cu precizie, să iei măsurători potrivite și să instalezi decorațiuni și finisaje fără probleme. Nivela cu laser este recomandată pentru proiecte mai mari, dar și în cazul în care decizi să schimbi toate finisajele din locuință.

Aceasta unealtă îți permite să faci diverse patternuri cu plăcile de faianță, dar și să instalezi etajere și rafturi cât mai creativ. Datorită liniilor pe care le poți trasa cu ajutorul acesteia, montarea finisajelor și a pieselor de mobilier va deveni aproape distractivă.

4. Spumă poliuretanică

Rolurile principale ale spumei poliuretanice sunt cele de:

  • Etanșare;
  • Izolație termică;
  • Umplere. 

Spuma se aplică prin pistolul special în care este amestecată compoziția, iar la contactul cu umiditatea din aer se expandează. Aceasta poate fi folosită în diverse situații, în special cu rol de umplere a golurilor sau izolarea termică a elementelor din instalația sanitară. 

Există mari șanse de a întâmpina nevoia de spumă poliuretanică în proiectele de renovare, mai ales dacă vrei să schimbi uși sau să repari anumite crăpături din balcon, de exemplu. Spuma poliuretanică poate fi folosită atât la interior, cât și la exterior.

5. Truse de scule

Nu în ultimul rând, cel mai simplu mod de a-ți asigura cele necesare pentru proiectele DIY este să ai pregătite trusele de scule pentru fiecare situație. Acestea sunt necesare și în cazul urgențelor, pe care poți să le rezolvi fără ajutor profesionist.

Fie că este vorba de truse complete de capete de chei, truse de șurubelnițe sau capete de burghie, acestea te ajută să fii mai organizat și să nu-ți faci probleme cu achiziționarea fiecărui element în parte. Odată ce dedici timp activităților de renovare vei observa nevoia de a avea totul la îndemână.

Un proiect de renovare poate implica schimbări minimale, precum cele ale culorii pereților, modificarea decorului, dar și activități complexe precum înlocuirea finisajelor sau aplicarea materialelor izolante la interior.

Indiferent de ceea ce optezi pentru spațiul tău, apelează la sursele care îți oferă produse de calitate, de care te vei bucura mult timp și care vor deveni elemente esențiale ale acestor tipuri de activități.

Sursa foto: pexels.com
Adauga un comentariu