Mama si copilul

5 greseli frecvete ale parintilor cand copilul e bolnav

Publicat: 25 sept. 2016
7

Sezonul virozelor, cu tuse, febra, nas înfundat, a inceput deja, iar odata cu el încep noptile nedormite. Ne dorim sa treaca foarte repede, pentru a nu-l mai vedea pe cel mic suferind, si de aceea facem unele greseli. Iata cinci dintre ele, conform ivona.bigmir.net.

1. Intervenim prea repede cu antitermice
Medicii recomanda ca temperatura de sub 38,5 ° C sa nu fie scazuta cu antitermice, pentru a-I oferi posibilitatea organismului de a lupta singur cu infectia. Însa, de cele mai multe ori, parintii nu asteapta pana la aceasta temperatura a corpului. Pana la pragul de 38,5 dati-i copilului lichide, ceaiuri cu miere, ceai de tei, de zmeura, caci toate au un usor efect antitermic asupra organismului.

Cocoloseala nu face bine copiilor. Vezi 4 greseli care pot fi evitate in cresterea copiilor 

2. Exageram cu lichidele
În urmarea a ceea ce am recomandat mai sus, ceaiurile sunt minunate, dar cu moderatie. Cand dam intensiv copilului lichide, nu facem decat sa fortam rinichii. Hidratarea corecta se face lent, cate 1-2 lingurite la 5-10 minute.

3. Înfofolim copilul
Desigur, cand raceste, copilul trebuie îmbracat, dar nu are rost sa-i puneti pulover în casa. Exagerarea cu îmbracamintea face mai mult rau copilului cu febra. La febra mare, cand are frisoane, el singur va cauta posibilitatea de a se înveli. Dar, de la un nivel în sus al temperaturii, corpul se încalzeste si atunci e mai bine sa îl dezbracati si sa îi faceti împachetari cu apa calduta. Apa se va evapora de pe corp si pe aceasta temperatura va scadea.

4. Administram prea repede antibiotice
Multi parinti, la primul semn de raceala merg fie la medic si insista pentru o reteta de antibiotice sau, si mai rau, le administreaza copilului fara a consulta medicul. Acestea sunt dintre cele mai grave greseli pe care pot sa le faca parintii. Antibioticele se prescriu doar de doctor, în cazuri foarte clare din punct de vedre medical, iar dozele si frecventa trebuie respectate întocmai.

Ce boli pot lua copiii de la scoala si gradinita 

5. tinem copilul acasa mai putine zile fata de cat e necesar
Unii parinti, de frica recuperarilor si a orelor pierdute la scoala nu lasa copilul sa se refaca si, imediat ce i-a scazut febra, îi pun ghiozdanul în spate. Febra nu este singurul simptom al bolii, de aceea, daca mai exista tuse, are nas înfundat, atunci, cu siguranta, trebuie sa mai stea o zi-doua acasa. Pana la urma, sanatatea copilului este mereu o prioritate, caci, daca se simte bine, va recupera mai usor zilele pierdute.
Adauga un comentariu