Magazin

5 intrebari pe care trebuie sa ti le pui inainte de a apela la credite rapide

Publicat: 25 feb. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
5 intrebari pe care trebuie sa ti le pui inainte de a apela la credite rapide

Creditul rapid a devenit un instrument foarte des intalnit in randul persoanelor care au probleme financiare. Exista numeroase IFN-uri care ofera credite rapide si de asemenea, exista banci care isi diversifica instrumentele financiare, permitandu-le clientilor sa ia un credit rapid.

Desi sunt eficiente, creditele rapide pot fi destul de periculoase. Acestea pot genera cheltuieli considerabile daca nu sunt bine administrate.

Tocmai de aceea, inainte de a lua un astfel de imprumut este bine sa raspunzi catorva intrebari importante.

Cum functioneaza un credit rapid?

Un credit rapid este destul de diferit fata de un imprumut bancar, atat din punct de vedere al modului de obtinere, cat si din punct de vedere al modului de rambursare.

Spre deosebire de creditele bancare, cele rapide pot fi obtinute prin intermediul unei platforme online, fara a fi nevoie de prezenta fizica sau de foarte multe acte. In majoritatea cazurilor documentatia este simplificata, fiind necesar doar un act de identitate.

Cat de repede poti sa te bucuri de banii imprumutati printr-un credit rapid?

In mod normal, imprumuturile se acorda imediat. Unele IFN-uri le acorda in cateva minute, altele intr-o ora si altele in mai multe ore. Cel mai adesea insa, vei primi banii in maximum 24 de ore dupa ce i-ai solicitate.

Cat costa un credit rapid?

Este foarte important sa analizezi extrem de bine costul unui credit rapid, deoarece poti descoperi diferente destul de mari intre diverse institutii. Creditele rapide sunt cele mai scumpe imprumuturi pe care le poti lua, asadar, este bine sa le iei doar in situatii de urgenta sau atunci cand ai oportunitati foarte mari.

Ceea ce conteaza atunci cand analizezi costul creditului este cat platesti in plus fata de suma obtinuta. Este evident ca in final vei plati o suma mai mare. Acea supraplata, in primul rand, depinde de dobanda anuala, cu cat dobanda e mai mare, cu atat suma platita in plus va fi mai mare. Un alt element care influenteaza costurile tale este termenul creditulului, cu cat folosesti banii imprumutati mai mult, cu atat vei plati mai mult in plus in final. De asemenea diferite comisioane retinute de la tine contribuie la supraplata pe care o vei achita pentru un credit. Toate acestea la un loc formeaza DAE (Dobanda Anuala Efectiva). DAE este exprimata in % si include toate costurile creditului raportate la termenul acestuia.

De multe ori DAE nu este relevant, deoarece durata imprumutului poate fi redusa prin rambursarea anticipata.

Care sunt riscurile pe care ti le asumi atunci cand iei un credit rapid?

Daca il administrezi corect si iti platesti ratele la timp, riscurile sunt minime. Daca intarzii insa, riscul major este acela de a te supraindatora.

Creditul rapid este riscant tocmai pentru ca se poate obtine foarte usor de catre utilizatori si de multe ori, sunt obtinute de catre utilizatori care nu au un venit stabil. Astfel, acestia ajung sa aiba datorii foarte mari intr-un timp foarte scurt.

Cand este recomandat creditul rapid?

Este recomandat sa fie accesat un credit rapid doar in momentul unor situatii urgente, care nu au nicio alta solutie de rezolvare.  Dupa accesarea creditului, este indicat ca acesta sa fie returnat cat se poate de repede, in asa fel incat sa nu se acumuleze datorii mult mai mari.

 

 

Adauga un comentariu