Sanatate

5 legume care distrug grăsimea de pe burtă: Cum să slăbești sănătos într-o săptămână

Publicat: 16 nov. 2021
bol cu legume
Mai multe legume pot fi un real ajutor în lutpa cu grăsimea de pe burtă

Grăsimea de pe burtă reprezintă un mare inamic pentru multe persoane care încearcă tot felul de dieta pentru a putea scăpa de aceasta. Dacă dorești să slăbești sănătos în numai o săptămână, trebuie să știi că există 5 legume care distrug grăsimea de pe burtă și te ajută în lupta cu kilogramele în plus.

Grăsimea de pe burtă care face ca circumferinţa abdominală să depăşească la femei 80-88 cm iar la bărbaţi 94-102 cm este un semn de obezitate și un semnal de alarmă în legătură cu eventualitatea unor boli cronice grave.

Grăsimea de pe burtă este un indicator al gradului de grăsime depusă în jurul organelor interne. Această grăsime din interiorul abdomenului, denumită şi grăsime viscerală, este cea mai periculoasă pentru sănătate, deoarece creşte riscul de a dezvolta diabet, boli de inimă şi cancer.

bol cu legume

5 legume care distrug grăsimea de pe burtă: Ajutor din partea farmaciei naturii

În lupta cu kilogramele în plus și cu grăsimea de pe burtă există mai multe legume la care poți apela.

Castravetele este una dintre legumele care te ajută să scapi de grăsimea de depozitele adipoase de pe burtă. Castravetele are un conținut ridicat de apă și puține calorii. De aceea, castravetele este folosit în marea majoritate a dietelor stabilite de nutriționiști. Castravetele este recomandat să fie consumat la mesele principale, dar și ca gustare. Acesta hidratează și îți oferă o senzație de sațietate pentru o perioadă mai mare de timp. Astfel, acesta te ajută să faci față mai ușor senzației de foame și eventualelor ispite culinare.

O variantă de consum a castravetelui în lupta cu grăsimea de pe burtă este prepararea unei băuturi simple și răcoritoare din apă și felii de castravete.

bol cu legume

O altă legumă care te ajută să scapi de grăsimea abdominală este ardeiul iute. Acesta conține capsaicină, o componentă activă a căror proprietăți sunt benefice în lupta cu grăsimea de pe burtă.

Gustul iute ține sub control apetitul alimentar și topește depozitele adipoase. În cazul în care nu ești înnebunite după gustul iute al mâncărurilor, dar totuși vrei să beneficiezi de ajutorul acestuia poți apela la suplimentele pe baza de capsaicină.

Ardeiul iute este cel mai bine să fie mâncat în stare crudă. Acesta poate fi consumat și gătit pe grill, la cuptor ori la aburi, în funcție de rețeta în care vrei să-l folosești.

morcov si castravete si felii de morcov si castravete

Țelina, morcovul și ceapa, aliați în lupta cu grăsimea de pe burtă

Țelina este o altă legume ce are puține calorii și care poate fi inclusă în multe preparate. Având un gust puternic, trebuie să ai grijă în ce rețete introduci țelina pentru a nu risca să strici o anumită mâncare.

Morcovii sunt alte legume care te ajută să scapi de grăsimea de pe burtă. Aceștia sunt bogați în betacaroten și fibre care îmbunătățesc simțitor digestia. Morcovii ajută la eliminarea toxinelor din organism, iar abdomenul devine plat, scăpând astfel de problema constipației. Morcovii pot fi consumați în salate, dar și de sine stătător, între mese.

Ceapa este o altă legumă care te ajută să ai un abdomen plat. Aceasta este ideală într-o dietă fiind foarte sănătoasă. Ceapa poate fi consumată și preparată pe grill, sotată sau gătită la cuptor. Trebuie avut grijă să nu o consumi prăjită deoarece efectul va fi exact invers.

bol cu legume

Adauga un comentariu