Boli si tratamente

5 lucruri de știut despre hipoglicemie

Publicat: 16 nov. 2020
masurare glicemie
Mai multă activitate fizică decât de obicei poate reduce nivelul zahărului.

O scădere anormală a nivelului de zahăr din organism poate avea efecte grave. La fel ca febra, hipoglicemia nu este o boală în sine, ci indică prezența unei probleme de sănătate. Acesta corespunde unei concentrații anormal de scăzute de zahăr în sânge. Adesea asociata cu diabetul zaharat din cauza medicamentelor care pot reduce glicemia, aceasta poate avea multe cauze: prea mult alcool pe stomacul gol, anorexie sau chiar anumite boli hormonale. Iată cinci lucruri importante de știut despre hipoglicemie!

Simptomele pot varia: tremurături, transpirații, foame, cefalee, oboseală, amețeli, paloare, confuzie, slăbiciune, palpitații și probleme de vedere, dar și iritabilitate și modificări de comportament. Lăsat netratat, poate provoca inconștiență care poate duce la comă.

Coșmarurile pot indica hipoglicemie

Este posibil să observați că suferiți de hipoglicemie chiar și noaptea, deoarece poate provoca coșmaruri, teroare nocturnă și transpirație crescută. Dacă vă treziți ud, obosit, confuz și iritabil, glicemia poate fi scăzuta.

Dieta proasta

Unele persoane care doresc să slăbească apelează la diete cu conținut scăzut de carbohidrați. Dar la persoanele cu hipoglicemie, aceste tipuri de alegeri alimentare sunt proaste, deoarece trebuie să echilibreze lipsa zahărului. Nu este recomandat să omiteți mesele, mai ales micul dejun.

Lucru de știut despre hipoglicemie: anumite gustări ajută

Uneori este nevoie doar de 15 grame de stafide, suc de fructe, miere sau câteva bomboane pentru a crește nivelul zahărului din sânge. Persoanele cu probleme renale ar trebui să evite sucul de portocale, care este bogat în potasiu.

Medicamente utile

Există tratamente disponibile pentru persoanele cu hipoglicemie severă și repetată. Profesioniștii din domeniul sănătății vă pot oferi un kit de urgență realizat cu glucagon, un hormon care ajută la reglarea glicemiei. Nu ezitați să discutați acest lucru direct cu medicul dumneavoastră.

Lucru de știut despre hipoglicemie: sportul intens scade glicemia

Mai multă activitate fizică decât de obicei poate reduce nivelul zahărului până la 24 de ore. Pentru a evita această problemă, verificați nivelul zahărului din sânge înainte, în timpul și după exerciții. Veți putea să vă reglați dieta în funcție de rezultat.
Adauga un comentariu