Dragoste

5 lucruri pe care stiinta le-a relevant despre orgasmul feminin

Publicat: 20 apr. 2010

Ejacularea este doar unul dintre aspectele sexualitatii feminine care a fost demistificata de cercetatori. In sfarsit, dupa ce a fost subiectul multor mituri si credinte populare, orgasmul feminin incepe sa fie inteles treptat. In urma unor cercetari intense in domeniu, iata cateva informatii cheie despre orgasmul feminin, asa cum este relevat de stiinta moderna.

Creierul se opreste
O vorba din intelepciunea populara spune ca oamenii nu pot gandi corect atunci cand le sta mintea la sex, dar atunci cand femeile au orgasm cea mai mare parte din creierul lor se opreste. Un creier scanat a aratat ca multe zone din creierul femeii au fost deazctivate in timpul orgasmului, mai ales cele emotionale. Efectul a fost mai putin izbitor la barbati, dar acest lucru poate fi din cauza ca orgamul lor este foarte scurt si este foarte greu sa fie detectata vreo schimbare in timpul scanarii.

Multe femei nu pot avea orgasm
Potrivit unui sondaj, aproximativ 43% dintre femei au probleme in viata lor sexuala. Disfunctiile sexuale feminine sunt atat de comune incat a aparut ideea ca este o tulburare medicala. Desi aproape jumatate din populatia de sex feminin are o problema de aces gen, criticii cred ca acest lucru este mai mult o problema sociala. Chiar si asa, eforturile de a dezvolta medicamente pentru tratarea acestor probleme nu au aparut, desi sunt in curs de desfasurare. Viagra pentru iopotenta masculina a dat rezultate mixte la femei dar se cauta alte cai de exploatare.

Genele afecteaza frecventa orgasmului
Potrivit primelor studii genetice asupra orgasmului feminin, pana la 45% din incapacitatea femeilor de a avea orgasm a fost stabilita in gene. Multe femei nu au orgasm in timpul actului sexual, iar unele de asemenea nu le pot avea nici prin masturbare. Unele din aceste cauze pot fi stabilite din factorii externi, cum ar fi cresterea, dar studiul a aratat ca factorul genetic este foarte important.

Tehnologia poate ajuta
Una din solutiile externe cea mai eficienta este asa numita “orgasmatron”, un implant introdus in maduva spinarii care stimuleaza purtatorul atunci cand este pornit prin intermediul unei telecomenzi. In ciuda luptei initiale pentru a gasit subiecti pe care sa poata fi testate solutia, acest aparat este acum in dezvoltare.

Unele mistere raman
Orgasmul feminin este un puzzle pentru biologia evolutiva. Nu se stie de ce toate femeile ar trebui sa aiba orgasm, dar este deosebit de derutant de ce multe femei se afla in imposibilitatea de a avea orgasm in timpul actului sexual dar sunt capabile sa il aiba prin masturbare. Idea ar fi aceea ca orgasmul feminin este un accident evolutiv. Ca sfarcurile masculine, ele persista doar pentru ca nu exista nici un motiv bun pentru a scapa de ele.loading...

Adauga un comentariu