Eveniment-Social

5 miliarde scoase fortat din conturile Iasisting

Publicat: 26 iul. 2011
1

@ Zilele trecute, executorii judecatoresti au scos aproape 5 miliarde de lei din conturile firmei Iasisting SRL, patronata de Viorel Blajut @ Banii au ajuns in conturile Primariei Focuri, care a castigat in instanta executarea silita a firmei lui Blajut

Dupa aproape doi ani de procese, cu zeci de termene de judecata, primarul comunei Focuri, Vasile Macovei, a reusit zilele trecute sa recupereze aproape 5 miliarde de lei de la firma lui Viorel Blajut, SC Iasisting SRL. „Pana acum am recuperat 4,8 miliarde de lei. Am reusit, pana la urma, sa ducem la bun sfarsit executarea silita a firmei Iasisting. A fost greu, pentru ca aceasta firma a deschis tot felul de procese in justitie prin care a incercat suspendarea executarii silite. In cele din urma, aceste cereri au fost respinse si am reusit sa ne recuperam banii”, a declarat primarul Vasile Macovei.
Acesta a adaugat, insa, ca „razboiul” cu firma lui Blajut nu se incheie aici. Primaria Focuri va cere judecatorilor sa oblige SC Iasisting SRL sa plateasca unele penalitati de intarziere. Este vorba de penalitati de intarziere care vor fi calculate din momentul in care Primaria Focuri a castigat definitiv procesul impotriva Iasisting SRL pana zilele trecute, cand au fost recuperati banii.
Reamintim ca tot scandalul a plecat de la faptul ca, in anul 2008, SC Iasisting SRL a incasat de la Primaria Focuri niste bani pentru a furniza o masina de pompieri, iar Blajut si angajatii firmei sale nu au dus afacerea pana la capat. In toamna lui 2008, Primaria comunei Focuri a organizat o licitatie pentru achizitionarea unei autoutilitare speciale de pompieri. Bugetul alocat a fost de 120.000 de euro, iar licitatia, din decembrie 2008, a fost adjudecata de SC Iasisting SRL. Masina trebuia livrata pana la sfarsitul lunii ianuarie 2009. Potrivit caietului de sarcini si contractului semnat dupa finalizarea licitatiei, SC Iasisting SRL trebuia sa livreze o autospeciala de tip Meinike MB Vario 816 DA din Germania. SC Iasisting SRL a prelungit fara motiv cu patru luni termenul pentru livrarea acesteia. Nu a mai fost, insa, in stare sa livreze masina promisa, desi incasase doua rate in avans, in total aproximativ 60.000 de euro. De aceea, Primaria Focuri s-a adresat judecatorilor pentru recuperarea banilor. Suma recuperata, 4,8 miliarde lei vechi, include si penalizarile de intarziere calculate conform contractului.
In luna iunie 2010, Primaria comunei Focuri a castigat definitiv procesul deschis impotriva SC Iasisting SRL. A trecut un an pana cand au fost recuperati efectiv si banii, deoarece SC Iasisting SRL a deschis mai multe procese in justitie folosind tot felul de tertipuri legale tocmai pentru a amana returnarea banilor. E vorba despre cereri de suspendare a executarii silite, contestatii la executarea silita etc. Magistratii au acceptat sa judece aceste cereri,  desi datoria SC Iasisting SRL catre Primaria Focuri era certa.

Comentarii
Adauga un comentariu