Magazin

5 mituri larg raspandite despre sex

Publicat: 13 feb. 2012
1

Ca in toate domeniile, si in cel legat de viata sexuala s-au format de-a lungul timpului numeroase mituri, unele mai raspandite si mai credibile, altele mai putin.

Cracked a analizat cateva in care cred multi oameni si a scos la iveala adevarul.

1. Sarcina apare la scurt timp dupa contactul sexual

Multe femei cred ca o sarcina apare la scurt timp dupa ce au facut sex, insa, nu este chiar asa, deoarece spermatozoizii pot trai cinci zile sau chiar mai mult (s-a descoperit ca acestia pot supravietui si peste o saptamana in aparatul reproductiv).

Prin urmare, daca o femeie a avut contact sexual cu circa sapte zile inainte de ovulatie, sarcina poate sa apara fara sa mai aiba alte contacte ulterior, deoarece un spermatozoid care a rezistat atatea zile poate fecunda ovulul atunci cand acesta este eliberat.

2. Barbatilor le place sexul ocazional, iar femeile vor sex „cu angajament”

Este destul de cunoscut si de adevarat faptul ca barbatii sunt mai deschisi catre a face sex des, fara sa fie implicati emotional (un exemplu, desi extrem, fiind personajul consacrat de Charlie Sheen si jucat in prezent de Ashton Kutcher, din serialul „Doi barbati si jumatate”), iar femeile considera sexul ca pe un pas facut mai ales in cazul unei relatii pe termen lung, cu un angajament emotional.

Un studiu din 1989 chiar a demonstrat ca barbatii sunt de departe mai inclinati catre a accepta sa faca sex ocazional comparativ cu femeile. In cadrul studiului, mai multi studenti – barbati si femei – au fost „ispititi” de alti studenti de sex opus, iar cei mai multi barbati au spus „da”, in timp ce majoritatea femeilor au spus „nu” tentatiei.

Insa, femeile ezita si din cauza faptului ca stiu ca sunt sanse reduse de a avea orgasm. Barbatii pot ajunge la punctul culminant al unui contact sexual cu aproape oricine, in timp ce femeile ating orgasmul in doar 35% dintre situatii atunci cand fac sex pentru prima data cu un barbat. Iar un studiu realizat pe femei bisexuale a relevat ca ezitarea lor a disparut atunci cand partenerul nu era barbat.

3. Maximul libidoului apare la varste diferite la barbati si femei

Din cauza faptului ca nivelul de testosteron atinge apogeul in jurul varstei de 18 ani (la barbati), iar cel al estrogenului in jurul varstei de 25 de ani (la femei), a aparut si mitul conform caruia apogeul dorintei sexuale apare cam la aceeasi varsta la fiecare reprezentant al celor doua sexe.

Insa, potrivit doctorului Marc Goldstein din cadrul Universitatii Cornell, hormonii nu decid maximul libidoului, acesta avand legatura mai mult cu atitudinea fata de sex si cu nivelul de experienta. Femeile care sunt mai mature au sanse mai mari sa se simta confortabil legat de sexualitatea lor deoarece au avut timp mai mult sa o exploreze. In plus, dorinta sexuala depinde si de alti multi factori, cum ar fi presiunile sociale, starea de sanatate, gradul de stres resimtit, sentimentele.

4. Sexul vinde

Fara indoiala, sexul are o „putere” foarte mare de a atrage atentia, mai ales cand este vorba de public masculin. Insa, desi sexul este un extraordinar mod de a obtine audienta mare, a „privi” nu este acelasi lucru cu a „cumpara”.

Un studiu a aratat ca mai putin de 10% dintre barbatii care au vizionat un spot publicitar cu caracter sexual si-au amintit brandul la care se facea reclama. Iar in ceea ce priveste femeile, si mai putine si-au amintit despre ce brand era vorba in reclama.

In plus, un alt studiu a aratat ca o reclama „imbunatatita” cu femei sumar imbracate la o anumita bere nu a dus la cresterea cererii pentru acea bere. Prin urmare, sexul vinde mai putin produse palpabile, desi un film care are si cateva scene fierbinti este mai cautat.

5. Femeile sunt mai expuse tentatiei de a incerca experiente sexuale noi in timpul facultatii

Desi perceptia general acceptata este ca femeile au tendinta de a incerca o experienta sexuala cu o alta femeie indeosebi in timpul studentiei, o cercetare a aratat ca in cazul femeilor care au diploma de licenta este mai putin probabil sa fi „probat” si acest lucru, spre deosebire de tinerele care nu au terminat inca liceul. Cele cu o diploma de studii superioare mai degraba vorbesc despre astfel de experiente, fara sa le fi incercat.

sursa:ziare.com

Adauga un comentariu