Tutoriale

5 moduri de a evita hackerii Android

Publicat: 13 mart. 2012

Odată cu adoptarea în creştere a sistemului de operare Android de către mulţi utilizatori de telefonie, acesta a devenit, destul de repede, o sursă mare şi foarte profitabilă pentru hackerii din toata lumea. Aici ai 5 moduri prin care poţi să eviţi confruntarea directă cu atacurile acestora.

1.  Descarcă aplicaţii doar de la surse de încredere
Android Market rămane sursa principală a aplicaţiilor Android, chiar şi după recentul dezastru DroidDream. Cand un site de pe care vrei să descarci o aplicaţie arată dubios sau, pur şi simplu, ţi se pare ţie dubios, cel mai bine este să ieşi şi să mergi la cele care sunt de încredere, între care: Android Market, Amazon Appstore, Appbrain sau Android Zoom.

2.  Ar cam trebui să ştii dinainte cum funcţionează aplicaţiile
E cam plictisitor să faci asta, dar trebuie. Informează-te. Intr-o lume a intrnetului şi a informaţiilor enorm de multe, trebuie să ştii ce poţi face cu o aplicaţie înainte să o descarci şi foloseşti. Pe langă informaţiile de bază găsite pe piaţă, poţi folosi site-ul dezvoltatorului sau ştirile şi forumurile Android ca metodă de informare. Caută de asemenea feedback-ul experţilor sau a utilizatorilor pentru a-ţi face o imagine cat mai completă cu privire modul de operare al aplicaţiei. Astfel, cand vrei să o descarci şi să o instalezi îţi vei da seama singur dacă totul este sub control sau se întamplă lucruri ciudate.

3.  Fă curat mereu
Ca şi în cadrul navigării pe web, şi în cazul navigării pe internet de pe mobilele Android se aplică practicile simtului comun, între care: inchide conturile pe care le-ai deschis (nu doar cu X sau închidere sesiune ci log out sau sign out), şterge în mod constant şi regulat istoria browserului telefonului şi nu alege niciodată la opţiunile setărilor autosave sau autocomplete. Cel puţin dacă nu vrei să stergi pentru fiecare site, măcar aplică regulile aceasta la accesarea conturilor bancare on-line de pe telefonul mobil sau la realizarea plăţilor online.

4.  Consolidează-ţi parolele
O parolă complexă, dar memorabilă, este prima metodă de a te apăra impotriva hacker-ilor. Totuşi, încearcă să nu o foloseşti pe aceeaşi la, probabil, toate zecile de conturi pe care le deţii. Mai bine foloseşte pentru fiecare cont în parte cate una care să nu fie uşor de spart. Dacă ai posibilitatea, încearcă să particularizezi parola de la căsuţa vocală. Aceasta este una din cele mai uşoare ţinte ale hacker-ilor telefoniei, deoarece vine pre-configurată. Dacă o poţi personaliza, deci, fă-o.

5.  Foloseşte aplicaţii de securitate pentru protecţie automată
Smartphone-urile sunt sensibile la viruşi la fel ca si PC-urile. Cu toate acestea, telefoanele sunt mult mai des, o ţintă dezirabilă hoţilor, iar gravitatea folosirii informaţiilor personale de pe telefon se accentuează. Acesta este motivul pentru care aplicaţiile mobile de securitate au nu au doar caracteristici standard de antivirale, ci deţin şi posibilitatea ştergerii datelor de la distanţă (pană şi datele de backup). Nu te uita la banii pe care Ii cheltui pentru securitate atat de mult cat ar trebui să te uiţi la gravitatea folosirii datelor tale personale de pe smartphone în diverse scopuri.loading...

Adauga un comentariu