Plante medicinale

5 plante care te ajuta sa vezi mai bine

Publicat: 28 ian. 2011

Odata cu inaintarea in varsta, multi dintre noi constatam ca vederea s-a deteriorat. O  alimentatie sanatoasa, un program de exercitii fizice, dar si o serie de remedii fitoterapeutice ne pot ajuta sa incetinim procesul de deteriorare a vederii, prevenind  astfel si unele afectiuni oculare. Iata 5 plante care te ajuta vezi mai bine:

1. Afinul
In timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, pilotii Fortelor Aeriene Britanice consumau gem de affine. Potrivit acestora, acest gem le imbunatatea vederea pe timp de noapte. Intrigati de aceste marturii, cercetorii au studiat afinul si au descoperit ca are in compozitie bioflavonoide, care ajuta la prevenirea actiunii radicalilor liberi si a fragilitatii capilare. De asemenea, acesti compusi ajuta ochii sa se adapteze mai usor la intuneric.

Cercetarile facute au demonstrat ca afinul protejeaza retina tocmai datorita continutului mare de bioflavonoide; insa, actiunea este mai mult preventiva decat curativa. Consumarea de afine duce la imbunatatirea vederii nocturne, daca slabirea este datorata unor deficiente de pigmenti de care ochiul are nevoie, ci nu de o vedere diforma.

2. Ginkgo (Ginkgo biloba)
Ginkgo este una din cele mai importante plante in tratarea deteriorarii retiniene. Este un foarte bun luptator impotriva radicalilor liberi si actioneaza preventiv pric cresterea fluxului de sange si de substante nutritive in retina.

3. Floarea pasiunii
Este cel mai bun remediu pentru tensiuni oculare repetate. Are efect calmant, folosita in tratarea insomniei si a episoadelor de nervozitate, dar ajuta si la relaxarea vaselor de sange din globul ocular.

4. Silurul (Euphrasia officinalis) si Hydrastis (Hydrastis canadensis).

Aceste plante te ajuta daca ai urcior (inflamatie acuta a glandelor sebacee de la radacina genelor, cu acumulare de puroi) si conjunctivita. Desi proprietatile curative ale silurului nu au fost studiate riguros, fitoterapeutii au auvut rezultate foarte bune in tratarea conjunctivitei. Efectul antibacterial al hydrastisului a fost demonstrat stiintific. Aceasta planta cu efect curativ foarte puternic, ajuta la reducerea inflamatiei si a fost folosita din timpuri stravechi de catre indienii Kickapoo pentru a trata iritatiile oculare.

De asemenea, potrivit exploratorului american Meriwether Lewis, indienii Cherokee foloseau planta hydrastis ca remediu pentru durerile oculare.

Citeste si: 

8 sfaturi pentru sanatatea ochilor loading...

Adauga un comentariu