Stiri medicale

5 probleme de sanatate cauzate de blugii skinny

Publicat: 25 ian. 2011

Oricat de trendi sunt, blugii skinny nu trebuie purtati zilnic. Avertismentul vine de la medici care sustin ca astfel de blugi sunt un real pericol pentru sanatate. Iata care sunt problemele medicale ce pot fi corelate cu purtatul blugilor skinny

1. Strivesc nervul femural
Medicii atrag atentia ca blugii si hainele stramte in general pot afecta nervul femural cutanat lateral, un nerv care merge de la coloana vertebrala pana la coapsa.

Presarea acestui nerv are drept consecinta aparitia durerilor la nivelul coapsei, care pot radia spre genunchi sau coaste. In plus apar amortelile, senzatia de arsura sau intepatura si hipersensibilitatea la frig sau la cald.

Pana nu demult, astfel de simptome erau caracteristice gravidelor si obezilor. In ultimul timp insa, tot mai multe tinere, care nu au probleme cu greutatea, reclama aceste neplaceri.

2. Risc de candidoza
Fiecare transpiram, ceea ce este normal, problema este ca acesti blugi nu permite pielii sa se usuce. Daca pe langa umezeala adaugam caldura corpului si intunericul, iata mediul perfect pentru dezvoltarea microbilor, in special a candidei, ciuperca care provoaca candidoza.

3. Arsuri la stomac
Pantalonii stramti si cu talie inalta pot fi vinovati de arsurile la stomac. Din cauza presiunii pe taliei, acidul gastric din stomac urca in esofag, provocand arsuri.

Arsurile la stomac, preventie si tratament 

4. Varice si celulita
Blugii stramti tin anumite parti ale corpului intr-o tensiune constanta, fac mai dificila oxigenarea pielii si de aici probleme precum celulita. Blugii skinny afecteaza si intoarcerea venoasa, iar asta are ca efect umflarea picioarelor si aparitia varicelor.

6 pasi pentru prevenirea varicelor  

5. Infertilitate
Proasta oxigenare – consecinta a purtarii blugilor skinny, influenteaza fluxul sanguin de la nivelul organelor genitale, iar in cazuri exceptionale se poate ajunge la infertilitate.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit