Diete si regimuri

5 probleme medicale remediate cu faina de canepa

Publicat: 09 feb. 2011

Faina de canepa este un aliment cu valori nutritionale deosebite, in care gasim ambele tipuri de proteine: structurale si biologic active (globulare). Proteinele structurale includ colagenul, creatina si fibrogenul, acestea fiind constituentii principali ai oaselor, pielii, parului, ligamentelor. Proteinele biologic active sunt mai ales globulinele si includ de exemplu, hemoglobina, anticorpii (imunoglobulinele) si enzimele.

Proteina din faina de canepa contine toti cei 8 aminoacizi esentiali, fara de care sanatatea noastra ar fi afectata, fibre alimentare – 30%, care te vor ajuta sa ai un tranzit intestinal optim. De asemena, contine acizi grasi esentiali omega 3 si omega 6. Iata cand puteti folosi faina de canepa ca medicament:

1. Constipatie. Continutul mare de fibre alimentare din faina de canepa este remediul ideal impotriva constipatiei. Laxativele nu sunt o solutie deoarece pot provoca tulburari neasteptate ale digestiei si nu aduc necesarul de fibre alimentare, astfel incat colonul sa fie protejat.

2. Mentinerea sanatatii parului si a unghiilor. Continutul de colagen si fibrogen recomanda faina de canepa pentru stoparea caderii parului.

3. Mentine echilibrul zaharului in sange. Faina din seminte de canepa are un index glicemic scazut (carbohidrati 22,7%), fiind in acelasi timp nutritiva. Astfel, ea poate sa dea senzatia de satietate fara sa creasca nivelul zaharului in sange.

4. Imbunatatirea memoriei. Lecitina continuta te ajuta in perioadele de solicitare intelectuala intensa. Deoarece este naturala, se absoarbe mult mai bine decat extractul pe care il gasiti la farmacie.

5. Osteoporoza. Faina de canepa contine 210 mg calciu la 100 g produs. Fiind din resursa naturala, calciul este usor asimilabil. In plus, suplimentul de acizi grasi esentiali in organism creste absorbtia calciului si descreste eliminarea pe cale urinara a acestuia. Astfel, pastram in oase o cantitate mai mare din acest mineral, ceea ce duce la intarirea lor.

Citeste si:

Uleiul din seminte de canepa scade colesterolul si regleaza glicemia  loading...

Adauga un comentariu