Remedii naturiste

5 remedii naturale pentru curatarea ficatului

Publicat: 19 nov. 2018
25

Ficatul tau este ca o menajera care are grija de corp, rolul sau este de a curata toate toxinele pe care le-ai pus in el si, astfel, de a pastra toate sistemele interne fara probleme. Alimentele moderne, poluantii de mediu si dependenta crescanda de produsele toxice ne-au fortat ficatul sa depuna eforturi suplimentare. Din acest motiv, este important sa stiti cum sa va sprijiniti ficatul pentru o curatare temeinica si eficienta. Si naturala.

Ficatul dumneavoastra lucreaza pentru a purifica sangele si a elimina substantele toxice pe care le-am mancat, inhalate sau depuse pe corpul nostru. Cand este supraincarcat, asa cum se intampla la multi adulti sau cand va confruntati cu stres fizic sau mental semnificativ, ficatul nu poate gestiona o astfel de situatie.
 
Mii de sisteme de enzime care sunt responsabile pentru aproape toate activitatile organismului sunt construite in ficat, spune dr. Karl Maret, MD.

Functionarea corecta a ochilor, a inimii, a creierului, a articulatiilor si a rinichilor depinde de buna functionare a ficatului. Daca ficatul nu produce nici macar una din miile de sisteme enzimatice de care organismul are nevoie, exista o scadere a functiei globale a organismului si rezultatul va fi mai mult de stres metabolic.

Iata cum puteti sa va curatati ficatul cu 5 produse alimentare comune:

Lamaia. Combinata cu apa calda este o modalitate excelenta de a va detoxifica ficatul in fiecare dimineata. Aceasta nu este limonada, nu adaugati zahar sau altceva. Doar apa si o doza buna de suc de lamaie proaspat. Unii experti, cum ar fi autorul AF Beddoe, cred ca ficatul produce mai multe enzime, ca raspuns la apa cu lamaie mai mult decat orice alt aliment.

Usturoiul. Adaugati un mic usturoi la vasul dvs. sau coaceti un catel pentru urmatoarea salata. Usturoiul contine compusi ai sulfului care pot ajuta la activarea enzimelor in ficat. Acesta contine alicina si seleniu, care sunt bune pentru protectia ficatului.

Avocado. Ca si cum ai avea nevoie de un alt motiv pentru a adauga avocado la dieta ta, un studiu japonez a constatat ca avocado contine compusi care pot proteja ficatul de daune. In comparatie cu alte 21 de fructe, avocado sunt cele mai promitatoare in protejarea ficatului de galactozamina, o toxina "potenta" care a fost legata de afectarea hepatica, cum ar fi hepatitele virale.

Coriandrul. Aceasta planta versatila poate fi adaugata la aproape orice fel de mancare, inclusiv salate sau piureuri. Aceasta planta poate ajuta la indepartarea metalelor grele din organism, ceva pe care ficatul tau ar putea avea probleme sa il elimine.

Turmeric. Un alt condiment puternic, cu o lunga lista de beneficii, protejeaza nu numai ficatul de daune, dar promoveaza si regenerarea celulelor hepatice. In plus, creste secretia de bila si elimina toxinele.

Adauga un comentariu