Remedii naturiste

5 remedii pentru herpesul oral

Publicat: 27 ian. 2011

Complet inestetic si uneori deosebit de dureros, herpesul oral este o afectiune virala contagioasa. Cercetarile arata ca o personana din patru va face la un moment dat in viata o eruptie herpetica cu Herpes Simplex Virus 1 (HSV 1), cel care este raspunzator de herpesul oral.

Primele simptome ale bolii sunt senzatia de arsura si buza usor umflata, apoi doua 1-2 zile apar niste vezicule pline cu un lichid galbui. Boala trece in 7-10 zile, dar iata cateva remedii pe care le poti folosi inca de la primele simptome, pentru a grabi vindecarea:

1. Usturoiul
Prepara o pasta pe care poti sa o aplici pe locul lezat din 4 catei si 2-3 linguri de otet. Lasa sa actioneze 15 minute.

2. Lizina
Cere la farmacie sau de la Plafar lizina (lysine) pentru a trata herpesul simplex. Aceasta este un aminoacid care nu poate fi sintetizat de organism, dar este deosebit de important pentru colagen si elastina care mentin supletea pielii. Cercetarile recente arata că herpesul simplex care apare in zona gurii, poate fi tratat cu lizina. De asemenea, consuma quinoa, o cereala foarte bogata in lizina.

3. Tinctura de propolis
Unge locul dureros cu aceasta tinctura.

4. Aciclovir
Atat crema aciclovir, cat si pastilele sunt utile de la primele simptome. 

5. Pliculetele cu ceai negru
Bei un ceai negru de dimineata, iar pliculetul il aplici pe zona afectata, acest tip de ceai avand un puternic efect antiinflamator si antiviral.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit