Destinatii turistice

5 sfaturi de luat in considerare cand vizitezi muzeul Luvru

Publicat: 13 feb. 2012

Iata in continuare 5 ponturi pentru vizitarea muzeului Luvru:

1 Intrarea in muzeul Luvru

Intrarea in Luvru, piramida de sticla, este aproape la fel de faimoasa ca muzeul in sine. Cozile in fata piramidei sunt, insa, aproape permanente, iar in plin sezon turistic poti astepta chiar mai mult de o ora. Pentru a economisi timp, cumpara biletele din timp. La intrarea in piramida trebuie sa arunci mancarea sau apa intr-un cos, iar geanta sau bagajul iti este scanat.

In loc de piramida, mergi la celelalte intrari ale Luvrului: cea de la Porte des Lions si prin Passage Richelieu.

2 Luvrul gratuit

De Ziua Bastiliei (14 iulie) si in prima duminica a fiecarei luni, muzeul are intrarea libera. In plus, Luvrul are program de nocturna vinerea, de la orele 18:00, pentru tinerii cu varste sub 26 de ani.

3 Apeleaza la un ghid pentru muzeul Luvru

Luvrul este imens. Cladirea gazduieste 35.000 de opere de arta si 380.000 de obiecte sunt expuse. Pentru a vedea ceva cu adevarat ai nevoie de minim o jumatate de zi, iar pentru a parcurge tot muzeul, o zi intreaga nu este suficienta. De aceea, multi turisti obosesc repede si isi pierd rabdarea. Daca ai timp, apeleaza la un tur cu ghid, realizat de un conferentiar al Muzeelor Nationale.

Daca mergi singur, ia de la intrare un pliant cu harta muzeului pentru a-ti fi mai usor sa ajungi in locurile dorite.

4 Fotografiatul

Spre deosebire de alte obiective turistice ale lumii, in muzeul Luvru nu trebuie sa platesti pentru a filma sau fotografia. Foloseste camera fara blit, pentru a proteja operele de arta. Nu uita, insa, sa privesti cu ochii tai exponatele. Libertatea de a face poze este tentanta, dar la final risti sa ai 1000 de poze si sa nu-ti aduci aminte cum arata Gioconda in realitate.

5 Site-ul oficial al muzeului Luvru

Documenteaza-te inainte de vizita pe site-ul oficial al muzeului. Acolo gasesti informatii utile, pe care este bine sa le stii inainte sa dai piept cu multimile.loading...

Adauga un comentariu