Magazin

5 Sfaturi Pentru Pariuri cu Șanse mai Mari de Câștig

Publicat: 19 feb. 2021

Fiecare dintre noi poate fi pasionat de pariuri din motive diferite. Cultura pariurilor la nivel global a început să evolueze tot mai mult de la etichetarea inițială de viciu. Cu ajutorul pariatului responsabil și a transparenței tot mai mari din partea operatorilor, pariatul poate fi o activitate de divertisment ca oricare alta. Așadar, de ce ne plac pariurile? În unele cazuri este o modalitate de a câștiga bani, pentru alții e un plus de adrenalină când urmăresc echipa pe care o susțin.

Indiferent de motiv, scopul este întotdeauna să câștigi, așa că în cele ce urmează vom parcurge câteva sfaturi elementare care îți vor îmbunătăți rezulatele la pariuri.

  1. Studiază atent sportul și evenimentul pe care pariezi

Începem cu un sfat direct pentru jucătorii care iau rezultatele puriurilor în serios, și poate mulți dintre cititori chiar fac asta deja într-o oarecare măsură. Dacă vrei să ai succes în majoritatea lucrurilor pe care le faci, e bine să ”îți faci temele”. Cunoaștem multe persoane care câștigă lunar echivalentul unui salariu generos din pariuri, dar au transformat această activitate într-un proces exact. Oricare ar fi nivelul la care vrei să ajungi, cu siguranță puțină cercetare te-ar ajuta. Verifică forma recentă atât a echipei/jucătorului pe care vrei să pariezi, cât și a echipei adverse. Ia în considerare oricare alte posibile avantaje – teren propriu, meci dificil cu 3 zile înainte, accidentări, suspendări, orice ar putea influența rezultatul final. Vei vedea că după ce te informezi mai mult, e posibil chiar să optezi pentru un pariu mai nișat pe un eveniment sau pe un jucător în formă (pe probabilitatea că va înscrie de exemplu), și nu pe rezultatul final. Vei avea câștiguri mai mari și șanse mai bune de câștig cu un pariu mai puțin obișnuit, dar bine gândit.

  1. Alege pariul inteligent

Oarecum legat de punctul anterior, doar pentru că potențialul de câștig este mai mare, nu înseamnă că rezultatul respectiv e și alegerea inteligentă. Mulți jucători sunt atrași de cote mari sau de faptul că au un bonus de utilizat. Cu toții visăm la un bilet cu câștiguri cât mai mari, așa că nu vom încerca să te convingem să nu-ți asumi riscuri niciodată – riscul face parte din experiență, secretul e să ți le asumi cu măsură. Poți împărți un buget fix de exemplu în 90% pentru pariuri sigure, și 10% pentru pariuri mai ”creative”. Această strategie va duce la un profit mai mare pe termen lung decât ar duce rezultatele cu un câștig potențial mai mare, dar care au șanse mult mai mici de reușită.

  1. Alege cea mai bună casă de pariuri

Majoritatea pariorilor vor avea o casă de pariuri preferată. Poate fi vorba de agenția cu care s-au obișnuit de când au făcut primele pariuri, o recomandare de la alți prieteni, sau pur și simplu un brand care s-a promovat mai bine. Problema este că acum există atât de multe variante bune încât e aproape imposibil să facem o singură recomandare. Dacă ești în căutarea unei case de pariuri cu cele mai bune cote indiferent de sport, atunci un operator internațional va fi mai potrivit pentru tine datorită faptului că operează pe multe piețe, deci vor avea cote foarte bune cam totdeauna. Dacă vrei să te concentrezi mai mult pe meciuri din Liga I, atunci va trebui din nou să compari cotele la mai multe case de pariuri. Pe scurt, nu te mulțumi cu o singură casă de pariuri dacă nu oferă cele mai bune cote pentru pariurile pe care vrei să le faci, mulți jucători experimentați jonglează conturi la mai multe agenții, fiecare cu avantajele sale.

  1. Alege metode de plată cât mai profitabile

În prezent, casele de pariuri din România oferă numeroase metode de plată, toate securizate, printre cele mai des întâlnite: card bancar (Mastercard, Visa, Visa Electron), portofele electronice (Skrill, Neteller), PaysafeCard, transfer bancar, sau direct în agenții. Totuși, vei observa mici diferențe între operatori, așa că e bine întotdeauna să verifici ce opțiuni de plată oferă casa de pariuri pe care o preferi. Diferențele majore vor fi la

  • Depunere – în primul rând taxa pe viciu de 2% (unele agenții acoperă această taxă), alte taxe și limite de depunere specifice unor metode de plată (de cele mai multe ori pentru portofelele electronice).
  • Retragere – există o taxă de retragere standard care variază în funcție de suma retrasă (1% până la 66.750 Lei), și din nou, taxe și limite specifice unor metode de retragere.

În mod firesc, aceste costuri îți vor reduce câștigurile, și e bine să le ai în vedere. Varianta ideală ar fi o casă de pariuri care acoperă taxa de 2% și nu te taxează prea mult pentru metoda de plată preferată, dar după cum menționam mai sus, sunt multe alte posibile avantaje de luat în calcul.

  1. Învață să folosești platformele de pariuri live

Industria de iGaming a fost revoluționată de introducerea pariurilor live. Întreaga experiență a oferit un plus de adrenalină jucătorilor, dar mai important, a extins opțiunile de pariere prin numeroasele pariuri nișate pentru meciurile în desfășurare. Cu ajutorul pariurilor live îți poți demonstra priceperea pe baza evenimentului pe care îl urmărești. Poți anticipa dacă Simona Halep va câștiga următorul set în funcție de cursul partidei, sau dacă CFR Cluj vor înscrie următorul gol împotriva celor de la FCSB. Pariurile live îți permit să faci alegeri informate pe baza a ce observi și cunoști despre confruntarea respectivă.

Fie că ești un parior începător sau experimentat, sperăm ca aceste sfaturi să te ajute să îți îmbunătățești rata de succes a pariurilor. Poate cea mai importantă învățătură dintre toate se regăsește în citatul de mai jos al unui jucător de poker profesionist:

”Jocurile de noroc nu sunt legate de cât de bine joci jocurile, ci de cât de bine îți gestionezi banii.” – Terrence Murphy

Adauga un comentariu