Magazin

5 Sfaturi sa alegi corect usa de intrare

Publicat: 20 mai 2019
1

Usa de intrare este cheia catre lumea noastra intima, adica locuinta in care ne petrecem cel putin diminetile si serile. Modul cum iti selectezi usa de intrare relateaza multe despre personalitatea ta, dar si a celor care se afla in spatele usii. 

Tinand cont ca usa de exterior are o cota parte la generarea unei prime impresii despre tine, este esential ca alegerea acesteia sa fie facuta cu mare grija. Chiar mai mult decat atat, un produs selectat corespunzator poate avea o influenta semnificativa asupra cresterii valorii locuintei tale. 

Atunci cand vrei sau trebuie sa modifici usa de intrare existenta, trebuie sa retii ca o usa de intrare calitativa are un impact considerabil asupra reducerii cheltuielilor cu energia.  Cu alte cuvinte, procesul de selectie a usilor de intrare este unul esential, unde investita va servi o perioada indelungata. 

Exista doua tipuri principale de usi intrare: usi de intrare pentru apartament si usi de intrare pentru casa. Cele doua prezinta atat similitudini, cat si diferente. In acest articol, ne vom axa pe prima categorie de usi. Produsele componente sunt expuse la numerosi factori, din acest motiv, calitatea usii ar trebui sa fie criteriul decisiv in procesul de selectie a acesteia.

Afla in acest articol detalii generale despre usile de intrare, dar si 5 sfaturi sa  alegi corect usa de intrare pentru apartament. 

De ce sa alegi o usa de intrare de calitate

Usa de intrare isi are rolul de a asigura protectia minima impotriva intrarilor neautorizate. Fie ca vorbim despre usa de intrare pentru apartament sau usa de intrare pentru casa. O usa exterioara pe care o poti ridica si manipula in doi pasi nu este o usa de calitate, ci mai degraba un element de decor. 

O usa de intrare calitativa va asigura mentinerea unui nivel optim de caldura in interorul locuintei. Datorita izolarii foii de usa si a tocului, acesteia ii va reveni un nivel specific de izolatie fonica si termica, descrisa in cifre. Este important ca o foaia de usa sa aiba o grosime optima, in asa fel incat mijlocul acestia sa permita o izolare densa.

O usa metalica de intrare de calitate isi va pastra culoarea, structura si textura pe o durata indelungata de functionare. In acest domeniu, pretul produsului releva calitatea acestuia. Achizitionarea unui produs de calitate este o investitie pentru cel putin 10 ani.

Pentru a rezuma motivele achizitionarii unei usi de interior de calitate, le vom mentiona mai jos:

 • Ofera protectie superioara impotriva intrarilor neautorizate;
 • Ofera un nivel superior de izolatie fonica si termica;
 • Isi pastreaza culoarea, textura si structura in timp;
 • Prezinta o durabilitate de cel putin 10 de ani.

 

Sfaturi sa alegi corect usa de intrare pentru apartmanet

 

1. Alege dimensiunea corespunzatoare

Pentru inceput, asigura-te ca firma cu care colaborezi iti poate pune la dispozitie usa de intrare pe dimensiunile corespunzatoare golului existent. Pentru a iti oferi o viziune, vom exemplifica un caz specific. 

Sa presupunem ca optezi pentru una dintre optiunile standard de usa intrare apartament, adica 860 mm * 2050 mm. In acest caz, golul optim necesar va trebuie sa fie de 900 mm * 2070 mm. Se accepta de asemenea, un gol de 910/ 920 mm * 2080 mm. Aditional foii de usa, se instaleaza tocul pe ambele parti laterale si partea superioara, fiecare de aproximativ 2/ 3 mm.

Daca golul de usa are o latime de peste 1280 mm se va solicita o usa de intrare pentru apartament cu puisor, formata din doua canate. In acest caz, trebuie sa fii atent la dimensiunile dorite pentru fiecare canat in parte. De asemenea, specifica daca doresti ca puisorul sa fie fix sau mobil. Diferenta dintre cele doua categorii este posibilitatea de a deschide puisorul, dat fiind faptul denumirea de puisor mobil. 

2. Atentie la izolatie fonica si termica
Izolatia fonica si termica reprezinta doua caracteristici care nu trebuie lasate cu vederea atunci cand achizitionezi o usa de intrare pentru apartament. Acestea se datoreaza produselor izolante pe care producatorii le fixeaza in interiorul foii de usa si toc.

Pentru o usa de calitate se recomanda o izolatie formata din vata minerala bazaltica Knauf, rezistenta la foc. Pentru un nivel superior, opteaza pentru un model unde inclusiv tocul usii este izolat. O usa cu o grosime mai mare va avea in mod normal o grosime a vatei minerale bazaltice mai mare, respectiv un nivel de izolatie mai mare. Materialul sau materialele izolante sunt necesar a fi fixate de-a lungul intregii dimensiuni a foii de usa si tocul usii pentru o rezistenta mai mare de functionare fara probleme. 

3. Atentie la sistemul de inchidere
Sistemul de inchidere a unei usi de intrare pentru apartament reprezinta ansamblu de componente protectoare impotriva intrarilor neautorizate. Practic, daca usa prezinta un sistem mai complex, va dura mai mult timp pentru a fi sparta de infractori, desigur, daca foaia de usa este de o calitate superioara. 

Pentru o securitate mai avansata se recomanda un sistem cel putin dublu sau cu doua modalitati de inchidere. Pentru a enumera cateva sisteme de inchidere, vom mentiona cativa producatori mondiali de renume pentru productia acestora de calitate: Apecs, Steel Line, Kale, Iseo, Secureme, pentru a enumera cativa. 

Producatorii enumerati recomanda un sistem de inchidere format din doua tipuri de inchideri: inchiderea superioara de tip seif si inchiderea inferioara de tip cilindru-blocator. Inchiderea de tip seif asigura o protectie suplimentara. Aceasta este compusa din zeci de mii de combinatii, ceea ce face aproape imposibil de ghicit combinatia perfecta. In cazul spargerii cu bormasina timpul dedicat acestei activitati creste considerabil odata cu dublarea sistemului de inchidere. 

Un aspect important care nu trebuie omis este prezenta placilor blindate si rozetelor antiefractie din jurul sistemului de inchidere. Acestea ofera o protectie suplimentara atunci cand infractorii planuiesc sa sparga usa. Aditional, acestea reprezinta elemente decorative.

Opteaza pentru existenta blocatorului de noapte pentru o protectie suplimentara. Acesta are beneficiu suprem pentru faptul ca nu e dependent de celelalte inchideri. Astfel, odata ce ati incuiat usa de intrare pentru apartament cu blocatorul de noapte, nimeni nu va putea descuia usa din exterior, nici macar cu cheia orginala. 

Daca usa metalica de intrare prezinta balamalele in exterior, e recomandat sa alegi un produs care are instalate bolturi. In momentul taierii balamalelor, bolturile/suruburile vor mentine foaia de usa in pozitia ei initiala, facand procesul de scoatere a acesteia mai complicat. De asemenea, verifica ca balamalele sa aiba un orificiu special creat pentru ungere. Acest aspect iti va face munca de intretinere a usii de intrare mai usoara, iar produsul va functiona corespunzator pe o perioada mai indelungata.

4. Opteaza pentru o usa de intrare pentru apartament cat mai groasa

O foaie de usa de intrare cat mai groasa inseamna o izolatie fonica cat mai mare. De exemplu: 

 • o usa de intrare cu grosimea de aproximativ 70 mm va avea o izolatie fonica de 32 dB, 
 • o usa de intrare cu grosimea de aproximativ 80 mm va avea o izolatie fonica cuprinsa intre 35 dB – 40 dB,
 • o usa de intrare cu grosimea de aproximativ 100 mm va avea o izolatie fonica cuprinsa intre 40 db – 45 dB.

Nivelul de izolatie se datoreaza in primul rand grosimii izolatiei din foaia de usa si tocul acesteia, dar si materialului din care e produsa usa. O usa de intrare mai groasa inseamna un panou exterior mai gros, fie acesta din MDF sau metal. 

O optiune optima de acoperire a usii de intrare pentru apartament este foaia MDF. Aceasta prezinta caracteristici izolatoare, dar si rezistenta in timp la impacturi neprevazute. Se recomanda insa, ca usa de intrare pentru apartament sa fie una metalica – panoul de MDF vine deasupra foii de otel. 

Usile de intrare pentru apartament de calitate sunt acelea care au o grosime de 100 mm. Foile de usa de grosimea 80 mm sunt si ele potrivite. 

Evita usile metalice de intrare pentru apartament, care pot fi ridicate si mutate din loc in loc de o singura persoana. Acestea nu vor fi cele mai calitative produse pe care le vei intalni pe piata. O usa rezistenta nu e una usoara si nicidecum una care poate fi manipulata din doua miscari.

5. Atentie la finisajul usii de intrare pentru apartament

Un ultim aspect asupra caruia trebuie sa atragi atentia in momentul achizitionarii unei usi de intrare pentru apartament este finisajul acesteia. Acoperirea finala a usii va asigura durabilitatea produsului, dar si protectia acestuia la zgaraieturi, schimbari de temperatura si alte socuri mecanice. Opteaza pentru un finisaj ce imbina tratarea anticoroziva a produsului.

De asemenea, poti opta pentru o usa metalica de intrare pentru apartament ce prezinta modele si culori diferite pe partea interioara si exterioara a foii de usa – o preferinta tot mai des intalnita in randul proprietarilor. Motivele acestei abordari sunt: asocierea cu designul interior, asocierea cu usile de interior, asocierea cu plinta si pardoseala, dar si altele. Usa de intrare alba si wenge sunt in topul cautorilor, in principal datorita elegantei si naturaletei de care dau dovada. 

Compania care va poate pune la dispozitie un produs unic ce intruneste toate calitatile mentionate mai sus este Grand Secret. Localizata in Bucuresti, aceasta va prezinta usi de intrare pentru apartament de calitate superioara. Acestea se caracterizeaza dupa cum urmeaza:

 • Foie de usa de grosimea 78/ 88/ 98 mm;
 • Izolatie fonica cuprinsa intre 32 dB – 45 dB;
 • Izolatie cu vata minerala bazaltica Knauf de 50 mm si 100 mm a foii de usa si toc;
 • Sistem de inchidere format din: inchidere superioara de tip seif si inchidere inferioara de tip cilindru-blocator;
 • Prezenta blocatorului de noapte;
 • Prezenta placilor blindate si rozetelor antiefractie in jurul inchiderilor;
 • Foaie de otel de 1,2 mm si 1,5 mm (in cazul usilor de 88/ 98 mm grosime);
 • Panouri MDF de 12 mm si 16 mm (in cazul usilor de 98 mm);
 • Finisaje din Furnir Eco, SteelTex si SteelLak, tratate anticoroziv si rezistente la zgaraieturi, schimbari de temperatura si socuri mecanice;
 • Balamalele prezinta un orificiu special pentru ungere si sunt rezistente la peste 300.000 cicluri de deschidere, echivalentul a 20 ani de functionare fara probleme;
 • Durata medie de utilizare este de 20 ani;
 • Producatori Steel Line, Apecs, Iseo, Secureme, Kale.

Grand Secret se prezinta pe piata din Romania cu un portofoliu vast, format din usi de intrare pentru apartament, usi de intrare pentru casa, usi de interior din lemn acoperite cu furnir natural, usi de interior din lemn acoperite cu eco-furnir, usi glisante, feronerie si seifuri. Ceea ce scoate in evidenta compania sunt calitatea, designul produselor impreuna cu performata si profesionalismul de care dau dovada echipa de lucru. Datorita acestor aspecte si nu numai, Grand Secret a reusit sa-si castige o pozitie in topul liderilor de pe piata produselor comercializate. 

In pozitie de importator, compania Grand Secret Romania pune la dispozitia clientilor unul dintre cele mai spectaculoase si organizate showroom-uri de usi, feronerie si seifuri din Romania. Consulantii va stau la dispozitie pentru a sugera cele mai compatibile produse cu preferintele fiecaruia. Magazinul de prezentare este situat in Bucuresti Sectorul 6, Strada Valea Cascadelor, nr. 21, Pavilion Administrativ, Parter. Produsele comercializate provin de la importatori de renume, cum ar fi Steel Line, Renz, Apecs, Iseo, Secureme, Optim, pentru a enumera cativa. Designul elegant al produselor si calitatea acestora sunt proportionale cu pretul de vanzare. 

 

Adauga un comentariu