WoW!

5 soluţii anti ţânţari pentru interior – Bonus: pasta homemade pentru piele

Publicat: 05 mai 2021
tantari si o lingura de bicarbonat de sodiu, care este metoda anti tantari pentru interio
Știai că... țânțarii sunt purtători de diverși agenți patogeni (bacterii, virusuri, paraziți)?

Iarna visăm la zilele însorite de vară şi la nopţile călduroase. Odată cu acestea însă trebuie să ne gândim şi la ţânţarii nesuferiţi. Ne strică serile petrecute în aer liber. Parcă nu mai are nici un farmec să stai pe terasă ori în leagăn, dacă te tot pişcă ţânţarii. Ca să ai o vară cât mai liniştită, îţi recomand 5 soluţii anti ţânţari pentru interior.

Unele dintre ele sunt perfecte şi pentru terasa ori foişorul din curte. Clasică perdea este eficientă, dar dacă nu îţi place să o vezi instalată ori te incomodează, clar că nu poţi să o foloseşti. Pune în aplicare aceste soluţii anti ţânţari pentru interior şi vei scăpa inclusiv de perdeaua de la uşă sau fereastră, care este şi inestetică.

5 soluţii anti ţânţari pentru interior

De ce să le foloseşti? Pentru că ţânţarul creează dinsconfort. Înţepătura lui irită pielea, te ustură, apoi apare senzaţia de mâncărime. De multe ori, nici măcar apa mentolată nu îţi calmează mâncărimea. Ca să nu mai spunem că unii ţânţari sunt şi purtători de anumite boli.

1. Menta

Muştele şi ţânţarii nu suportă mirosul de mentă. O poţi pune cu succes în faţa uşii şi pe pervaz, în ghivece.

2. Busuiocul

Pune în dreptul ferestrelor şi uşilor buchețele de busuioc sau chiar busuioc la ghiveci. În afară de ghiveci, anti ţânţarii sunt şi rozmarinul şi pelinul. Acesta din urmă, de altfel, e bine să fie în orice gospodărie, întrucât are beneficii pentru sănătate. Printre altele, tratează hemoroizii.

3. Lumânările parfumate

Le poţi folosi atât la interior, cât şi la exterior. Asigură-te însă totdeauna că lumânarea e stinsă când pleci de acasă ori te bagi la somn.

4. Apa

Ţine minte un lucru: apa stătută este mediul excelent pentru înmulţirea ţânţarilor. Aşadar, asigură-te că nu ai în curte sau grădină butoaie ori bălți cu apă stătută. Dacă ţi-ai amenajat un loc micuţ în curte, plin cu apă, foloseşte pentru el o pompă de recirculare a apei. Nu vrei aşa ceva? Atunci schimbă apa din iazul mic din curte de două ori pe săptămână. De ce tocmai de două ori? Pentru că ţânţarii au nevoie de 8 zile ca să se înmulţească.

5. Uleiurile esenţiale

Le amesteci cu puţină apă şi pulverizezi apoi prin încăperi. Mirosul lor va preveni apariţia ţânţarilor. Ideale sunt uleiurile de mentă, lămâie, lavandă şi eucalipt.

Sfaturi ca să nu atragi ţânţarii în curte

Ţine cont şi de aceste sfaturi:

  • nu depozita apa de ploaie foarte aproape de casă, dacă totuşi o colectezi. Du-o mai bine în grădină;
  • desfundă toate jgheaburile. În caz contrar, în ele se va forma mediul propice de înmulţire a ţânţarilor;
  • tunde regulat gazonul şi arbuştii;
  • nu arunca în curte resturile vegetale;
  • când uzi gazonul, asigură-te că apa nu va bălti.

Metoda eficientă de a scăpa de ţânţari

Pentru aceasta ai nevoie de:

  • o linguriţă de bicarbonat de sodiu
  • o linguriţă de ulei de măsline
  • 5 linguri de oțet de mere

Metoda de preparare:

Pune toate ingredientele într-un borcănel şi amestecă bine. Apoi aplică pe piele ori de câte stai seara afară, mergi la iarbă verde sau în drumeţie. Soluţia aceasta homemade tine ţânţarii la distanţă.

Adauga un comentariu