Remedii naturiste

5 solutii naturale pentru distrugerea mucegiului

Publicat: 11 mart. 2016

Sa scapi de mucegai este destul de dificil, mai ales daca nu vrei sa folosesti o solutie conventionala. Cele mai multe produse destinate distrugerii mucegaiului contin substante chimice puternice si toxine. Clorul face minuni, dar, de asemenea, elibereaza vapori care dauneaza sanatatii. Cu siguranta nu vrei astfel de produse aproape de tine si familia ta.

La fel de nesanatos este si mucegaiul. Aceasta poate provoca oboseala, depresie, sinuzita, iritarea pielii si ale afectiuni grave. Asa ca trebuie sa faci ceva pentru a scapa de el. Iata cateva solutii naturale pentru distrugerea mucegaiului:

1. Peroxid de hidrogen

Este o solutie ieftina si disponibila. Tot ce ai nevoie este o sticla cu pulverizator si peroxid de hidrogen 3%. Pulverizati pe orice zona afectata si lasati sa actioneze timp de 10-15 minute. Frecati bine si stergeti cu o carpa. Acest lucru va elimina orice spor de mucegai. De asemenea, poti combina peroxid de hidrogen, otet si bicarbonat de sodiu. Este o solutie extrem de puternica. Retineti ca, peroxidul de hidrogen trebuie pastrat in sticle de culoare inchisa, in caz contrar isi pierde proprietatile.

2. Otet

De asemenea, functioneaza foarte bine pe suprafetele cu mucegai. Pulverizati-l pe pereti, ziduri si lasati-l sa actioneze mai multe ore. Frecati bine cu o perie. Daca nu suportati mirosul puteti sa il diluati, dar solutia nu va mai fi la fel de eficienta. Puteti oricand sa adaugati cateva picaturi din orice ulei esential pentru a imbunatati mirosul. Studiile au aratat ca otetul distruge 82% din sporii de mucegai, si, de asemenea, ucide bacteriile si virusurile.

3. Solutie de ulei de arbore de ceai

In doua cani de apa adaugati doua lingurite de ulei de arbore de ceai, agitati si turnati solutia intr-un flacon cu pulverizator. Pulverizati peretii mucegaiti si lasati solutia sa-si faca treaba. Nu spalati, mirosul va disparea imediat.

4. Extract de seminte de citrice

Daca aveti nasul sensibil la mirosuri, aceasta solutie va fi pe placul dumneavoastra pentru ca este inodora. Aveti nevoie de 20 de picaturi de extract la 2 cani de apa; solutia se pastreaza intr-un flacon cu pulverizator. Nu necesita clatire.

5. Bicarbonat de sodiu

Este o solutie foarte ieftina, dar eficienta. Se dilueaza in apa si se pulverizeaza peretii. Lasati sa actioneze un timp, razuiti si stergeti cu o carpa umeda pentru a indeparta sporii.

sursa: healthyfoodhouse.com
 loading...

Adauga un comentariu