Magazin

5 soluții pentru cele mai întâlnite situații neplăcute din grădină

Publicat: 30 iul. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
5 soluții pentru cele mai întâlnite situații neplăcute din grădină

Muncești mult pentru a avea o grădină pe placul tău, cu legume și fructe delicioase? În cazul acesta, trebuie să iei toate măsurile de protecție, pentru a te asigura că munca ta nu va fi în zadar. Legumele și fructele se pot îmbolnăvi sau pot fi atacate de diverși dăunători, așa că în continuare îți vom prezenta 5 soluții perfecte pentru cele mai întâlnite situații neplăcute din grădină.

  1. Erbicide

Cu toții știm cât de enervante sunt buruienile, mai ales dacă ai o grădină de legume. Acestea absorb mare parte dintre nutrienții care în mod normal ar reveni plantelor și în unele cazuri chiar cresc destul de mari, umbrind legumele. Ce poți face în cazul acesta? Dacă nu sunt foarte multe, le poți smulge ori de câte ori apar. Însă, mai ales după ploaie, acestea se vor dezvolta rapid și probabil nu vei avea timpul necesar să te ocupi de ele. Cel mai simplu este să aplici un erbicid și astfel scapi de toate neplăcerile cauzate de buruieni.

  1. Îngrășăminte

Subiectul îngrășămintelor este unul destul de controversat am putea spune, deoarece multe persoane consideră că aceste substanțe sunt periculoase. Îngrășămintele reprezintă o modalitate excelentă de a ajuta legumele și fructele să se dezvolte corespunzător, să fie mai gustoase și mai rezistente în fața dăunătorilor și diferitelor boli. Dacă vei respecta instrucțiunile producătorilor și nu vei pune mai mult decât este nevoie, vei observa că îngrășămintele sunt exact ceea ce avea nevoie cultura ta.

  1. Insecticide

Circulația facilă a oamenilor din ultimul secol a provocat și migrația dăunătorilor. Astfel, cu fructe și legume importante sau chiar și prin intermediul oamenilor, fără intenție, tot felul de insecte ce provoacă pagube au ajuns în fiecare colț al lumii, iar unele sunt destul de rezistente. Printre cei mai des întâlniți dăunători se numără: afidele, gândacul de Colorado, gărgărițele, ploșnița cerealelor, viermele fructelor, viermele rădăcinilor și musculița albă. Pentru a scăpa de acești dăunători, îți recomandăm să alegi insecticide de calitate, care nu afectează în vreun fel culturile.

     4.Fungicide

Trebuie să discutăm și despre bolile pe care le pot contracte fructele și legumele din grădina ta. Probabil ai observat de-a lungul timpului fructe ce nu au mai ajuns la maturitate, frunze ofilite, plante întregi distruse și așa mai departe. Pentru a te proteja de dăunători, este bine să alegi fungicide de calitate, ce vor păstra sănătatea legumelor și fructelor.

  1. Capcane de cârtițe

Nu în ultimul rând, trebuie să discutăm și de cârtițe. Aceste mici și simpatice mamifere sunt adesea învinuite pentru distrugerea aspectului grădinilor și poate chiar și a unei părți din culturi. În realitate, cârtițele sunt foarte bune, deoarece afână pământul și consumă tot felul de insecte dăunătoare pentru culturi. De aceea, sugestia noastră ar fi să pui o plasă specială în grădină, înainte să o amenajezi, astfel încât cârtițele să nu mai facă mușuroaie, ci doar să sape tuneluri și să iasă la suprafață în altă parte. Astfel, te vei bucura de ceea ce oferă aceste mici mamifere grădinii tale.

Totuși, dacă este prea târziu pentru reamenajarea grădinii, poți încerca să ții cârtițele la distanță cu diferite soluții și chiar le poți prinde cu ajutorul unor capcane cartite, urmând să le eliberezi pe un alt teren. Este bine de știut că nu poți face rău unei cârtițe: acestea sunt protejate prin lege.

În încheiere, sperăm că ți-am fost de folos cu informațiile prezentate!

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/cLXoMUtGi0k

Adauga un comentariu