Remedii naturiste

5 tipuri de miere mai putin cunoscute si beneficiile terapeutice

Publicat: 25 apr. 2012
7

Mierea este una dintre cele mai fascinante surse de hrana. Pe langa zahar mierea contine si proteine, vitamine, minerale, enzime acizi organici si un numar mare de componenti antibiotici activi. Din aceasta cauza mierea poate sa previna si sa vindece diverse boli. Iata cateva tipuri de miere si beneficiile terapeutice:

1. Miere de salvie
Poate fi utilizata cu succes pentru a reduce durerile de gat, tusea seaca si pentru a trata afectiunile sistemului endocrin. 

2. Miere de mar
Are un gust si o aroma deosebita fiind recomandata pentru tratarea enterocolitei. Este extrem de tonica si reconfortanta. 

3. Miere de menta
Are un continut ridicat de vitamina C. Usureaza digestia, durerile provocate de colici abdominale si combate balonarea.

4. Miere de fenicul
Mierea de fenicul poate fi utilizata cu succes si la copiii mici. Acest tip de miere poate fi utilizat pentru a trata tusea, raguseala, balonarea, retentia de apa in organism, gastrita si viermii intestinali.

5. Miere de castan
Acest tip de miere este recomandat in tratarea urmatoarelor tipuri de afectiuni: boli de stomac, boli intestinale, afectiuni renale, decongestionarea ficatului si a prostatei, osteoporoza. Trebuie sa fiti atenti insa ca miere de castan salbatic contribuie la cresterea tensiunii arteriale. 

Adauga un comentariu