Actualitate

50 de dosare penale pentru unguri, dupa haosul din Bucuresti. 16 suporteri au primit INTERDICTIE

Publicat: 07 sept. 2013
1

50 de suporteri unguri sunt acuzati de fapte penale dupa haosul provocat ieri in Bucuresti, inainte de meciul de fotbal Romania-Ungaria, a anuntat sambata seful Jandarmeriei romane, Mircea Olaru. Mai mult, 16 suporteri maghiari au primit interdictie si nu mai au voie sa intre pe stadioanele romanesti.

Haosul de ieri provocat in Bucuresti de suporterii maghiari nu a ramas fara urmari. 62 de persoane au fost duse la politie, iar 50 de suporteri maghiari sunt acuzati de fapte penale, a declarat, sambata, seful Jandarmeriei romane, Mircea Olaru.

In total, au fost administrate 19 amenzi, in valoare de 7.300 de lei. Patru cetateni maghiari internati in spital pentru diferite probleme au fost intre timp externati. Nu mai putin de 16 suporteri maghiari au primit interdictie si nu mai au voie sa intre pe stadioanele din Romania.

Seful Jandarmeriei a precizat ca un jandarm a fost ranit in Centrul Vechi, in timpul ciocnirilor cu suporterii.

INCIDENTE in Gara de Nord

Seful Jandarmeriei a precizat ca un jandarm a fost ranit in Centrul Vechi, in timpul ciocnirilor cu suporterii. Jandarmii au fost nevoiti sa recurga la gaze lacrimogene, vineri, la Gara de Nord, dupa o serie de incidente provocate de suporterii unguri veniti la Bucuresti pentru a asista la meciul Romania – Ungaria, din preliminariile Cupei Mondiale din 2014.
Fanii au venit la Bucuresti cu un tren cu 13 vagoane, sosit in Gara de Nord cu o intarziere de doua ore. Trenul a transportat 930 de suporteri.

Suporterii au tras semnalul de alarma in dreptul Garii Basarab si au aruncat cu petarde, aprinzand si numeroase torte, la sosirea in Gara de Nord. La sosire, fanii au scos pe geamurile trenului torte albe si visinii. Ei au aruncat cu petarde si au fluturat steagurile Ungariei si Tinutului Secuiesc, precum si un drapel cu harta Romaniei fara Transilvania. Suporterii au provocat un incendiu in al doilea vagon, fiind necesara interventia pompierilor. In zona Garii de Nord a aparut si un elicopter al Politiei.

Fanii au fost scosi din gara in grupuri de cate 60-70 de persoane si au fost urcati in zece autobuze puse la dispozitie de organizatori, pe Calea Grivitei, pentru a se deplasa in fan-zone-ul de la Arena Nationala. Cel de-al doilea grup de suporteri care se deplasa catre autobuze a aruncat cu sticle si diverse obiecte, incercand sa rupa cordonul fortelor de ordine. Jandarmii au intervenit in forta, cu gaze lacrimogene si cu obiectele din dotare.

HAOS in Centrul Istoric

Incidente violente au avut loc, vineri, si in Centrul Istoric din Bucuresti, in care sunt implicati suporteri maghiari aflati la barurile din zona, la fata locului intervenind echipajele de jandarmi. Suporterii au aruncat cu sticle si pietre, fortele de ordine intervenind cu gaze lacrimogene pentru evacuarea acestora.

In jurul orei 15.20, jandarmii i-au scos pe suporterii unguri din Centrul Istoric si i-au dus spre autobuzele care urmeaza sa ii transporte la Arena Nationala. In momentul in care au fost urcati in autobuze, unii suporteri au devenit din nou violenti, aruncand cu sticle spre jandarmi.

Comentarii
  • trebuiau batuti pana la lesin,udati cu apa si iar batuti cacatii naibii,de nu le mai ardea de drapel fara Ardeal si sa vina in Romania.Si frecati in cur cu bastoane .

Adauga un comentariu