Actualitate

500.000 de semnaturi pentru proiectul comun al Moldovei: autostrada Ungheni-Iasi-Targu Mures

Publicat: 21 sept. 2016
1

@ Presedintele regiunii 1 Nord-Est al Confederatiei Operatorilor de Transport Autorizati din România (COTAR), Mircea Manolache, a initiat o noua campanie de strangere de semnaturi pentru demararea lucrarilor la autostrada Ungheni- Iasi- Targu Mures @ Lansarea acestei campanii vine in urma succesului pe care l-a avut cu guvernantii, determinandu-i sa „inghete” pentru sase luni tarifele politelor RCA

„In perioada 20 septembrie – 1 octombrie se desfasoara campania de informare pentru a determina Guvernul sa-si reconsidere pozitia exprimata anterior si sa construiasca cât mai repede autostrada Ungheni- Iasi- Târgu Mures, care ar urma sa lege Moldova de Transilvania. De pe data de 1 octombrie, demaram campania de strangere de semnaturi. Am remarcat faptul ca nu doar transportatorii doresc autostrada, ci si cetatenii care au semnat listele COTAR, atunci când au fost întrebati daca sustin scaderea preturilor politelor RCA. In ultimii patru ani, niciun parlamentar nu a aratat ca îi pasa de realizarea autostrazii, complacându-se într-o pasivitate pe care, personal, nu o înteleg. Le propun moldovenilor sa faca ceea ce nu au facut reprezentantii lor în Parlament si sa ceara Executivului realizarea autostrazii Iasi– Târgu Mures”, a declarat Mircea Manolache, presedintele COTAR, filiala Iasi. 

Potrivit presedintelui COTAR, in intervalul 20 septembrie – 1 octombrie va face o campanie de informare, iar în luna octombrie va strânge peste o jumatate de milion de semnaturi. Acesta a mai punctat ca din patru în patru ani se promit multe, iar odata instalati pe functii parlamentarii uita de ele. Tabelele pot fi gasite intr-unul din cele patru puncte (locatii Piata Unirii, Piata Voievozilor, in fata Casei Dosoftei si in fata OP 4 Tatarasi) sau pr Facebook. Tabelele pot fi descarcate de pe pagina facebook.com/autostrada.pentru.moldova. „Oadata stranse cele 500.000 de semnaturi, le vom numara in Piata Unirii, vom constitui o comisie pentru validarea lor si desemnarea unei delegatii cu participarea societatii civile, a ONG-urilor, a oamenilor de afaceri si a asociatiilor profesionale si patronale. Acestea vor constitui o delegatie in numar de 50 de persoane din toate domeniile de activitate pentru a le inmana Guvernului. Moldova asta isi doreste”, a conchis Mircea Manolache.

Comentarii
  • Pacat ca numele partidului pare a fi interesant si chiar ideia de unire in aceste momente este buna, dar cand vezi ca merg la prosteala cu autostrada, spital, ajutoare au spus totul. Mai bine ar spune referendum pentru ridicarea imunitatii parlamentare si ar primi 16 milioane de voturi ca diferenta pana la 19 milioane sunt alesii intre ei si beneficiarii.

Adauga un comentariu