Magazin

6 antibiotice naturale pe care le ai in camara ta. Profita de beneficiile lor!

Publicat: 05 nov. 2014
1

Te-ai gandit vreodata ca unele dintre cele mai eficiente remedii impotriva racelilor, virozelor sau infectiilor pot fi gasite cu usurinta in propria camara?

Majoritatea alimentelor pe care le includem in dieta zilnica indeplinesc un dublu rol: nu sunt doar un deliciu pentru papilele gustative, ci adevarate tratamente care pot oferi remedii pentru afectiuni importante.

Iata care sunt bunatatile pline de sanatate pe care le regasesti in camara ta!

Ceaiul verde – un alt antibiotic natural si un antioxidant puternic, ceaiul verde contine o gama variata de polifenoli, care dizolvati in apa, actioneaza asemenea unor antibiotice non-toxice.

Pe langa faptul ca ceaiul verde este recomandat dimineata in locul cafelei, acesta este si un rezervor natural de vitamine (din grupa B, A, E, C) si minerale (fier, calciu, fosfor si potasiu), aminoacizi, glucide, tanin, uleiuri volatile, teina, flavonoide, alcaloizi ce asigura stimularea sistemului imunitar si creste rezistenta organismului in lupta cu infectiile.

Usturoiul
Usturoiul combate efectele neplacute ale gripei si racelii, stimuland sistemul imunitar. Lupta activ impotriva afectiunilor sistemului respirator si trateaza infectiile fungice.

De asemenea, usturoiul este o sursa bogata de antioxidanti care protejeaza impotriva actiunii bacteriilor si radicalilor liberi din sange, asigurand protectia sistemului imunitar. Proprietatile acestuia se datoreaza in special alicinei, o substanta antimicrobiana ce actioneaza asemenea unui antibiotic natural, reusind sa distruga virusurile si infectiile puternice.

Usturoiul este recomandat in special in cazul infectiilor produse de stafilococi, precum bronsita, amigdalita, abcesele buco-faringiene, dar si in cazul parazitilor intestinali, astmului, hipertensiunii si infectiile pielii.

Ghimbirul este un remediu cu traditie in medicina alternativa, fiind folosit de peste 2000 de ani datorita nutrientilor cu proprietati antiinflamatoare si antibacteriene: shogaol, zingeron si gingerol.

Ghimbirul este folosit ca tratament naturist pentru raceala si gripa. Acesta ajuta in cazul problemelor respiratorii, stimuland la eliminarea mucozitatilor si fluidizarea congestiilor respiratorii. Multi oameni consuma ghimbir si in caz de intoxicatii alimentare, si nu e de mirare, avand in vedere efectele pozitive ale ghimbirului asupra tractului digestiv.

Dincolo de actiunea antiseptica, ghimbirul este un sprijin si in dietele de slabire, deoarece intensifica arderea grasimilor, contribuie la eliminarea toxinelor din corp si este un tonic si energizant eficient pentru organism.

Turmenicul
Prin prezenta curcuminei – ingredientul sau forte, acest condiment auru are efecte puternice ca antibiotic si antiseptic. Substantele antiinflamatorii protejeaja organismul de invazia unor bacterii specifice. Este folosit pentru vindecarea taieturilor, a ranilor grave, a psoriazisului sau a eczemelor. Turmenicul previne si dezvoltarea tumorilor.

Uleiul de oregano – studiile au demonstrat ca acesta este cel mai puternic antibiotic natural ce aduce organismului numeroase proprietati curative: antibacterian, antispasmodic, anestezic, antivenin, antiparazitic, antimicrobial, antifungic.

Un adevarat aliat al organismului in special in perioadele in care virozele sezoniere sunt predominante, uleiul de oregano poate actiona pe doua cai: ca modalitate de preventie, dar si ca tratament pentru a grabi vindecarea. Acesta actioneaza atat ca un bun expectorant si agent antiviral si totodata ca un antioxidant ce ajuta la eliminarea toxinelor si stimularea imunitatii.

Probioticele – aceste microorganisme vii denumite si „bacterii benefice” se regasesc in proportie de 70-80% in propriul organism, la nivelul intestinului.

Probioticele actioneaza impotriva infectiilor asemenea antibioticelor, insa avantajul important al acestora e ca nu afecteaza flora intestinala. Prin contrast, antibioticele nu fac diferenta intre bacteriile bune si cele rele si pot duce la indepartarea si celor care protejeaza organismul.

Cu toate acestea, este important de retinut ca actiunea antivirala si antimicrobiana a acestora este asigurata de prezenta a doi microbi: bifido acidophilus si lactobacillus acidophilus. Acestea se regasesc in special in alimente obtinute in urma fermentarii: iaurtul, casul, castravetii murati, kefirul.

Citeste mai multe pe ele.ro





Comentarii
  • Dar ce mai bateti campii dragi tovarasi ! Unde ati mai vazut voi in camarile voastre asemenea produse, in afara de usturoi ? Cred ca ati copiat articolul si aceste produse sunt in camarile de pe alte meleaguri.

Adauga un comentariu