Boli si tratamente

6 cauze surprinzătoare ale deshidratarii

Publicat: 14 dec. 2020
femeie care bea apa
Dacă aveți diabet, discutați cu medicul dumneavoastră despre cum să vă controlați mai bine glicemia.

Corpul tău este format din aproximativ 60% apă. Uneori este suficient să pierzi 2% din ea, astfel încât starea de spirit sa se schimbe imediat, nivelul de energie sa scada și funcțiile cognitive sa încetineasca. Aflați ce poate provoca deshidratarea și cum să o preveniți! Iata 6 cauze surprinzătoare ale deshidratarii!

Diabetul

Persoanele care au diabet, și în special cele care nu știu că au aceasta boala, prezintă un risc crescut de deshidratare. Acest lucru se datorează faptului că, atunci când nivelul zahărului din sânge este prea mare, organismul încearcă să scape de acest exces de glucoză prin creșterea producției de urină.

Dacă aveți diabet, discutați cu medicul dumneavoastră despre cum să vă controlați mai bine glicemia. Dacă nu, dar adesea vă este foarte sete, discutați cu medicul dumneavoastră care va verifica dacă există diabet.

Menstruatia

Cand esti la menstruație, nu ezita să bei mai multă apă decât de obicei. Acest lucru se datorează faptului că estrogenul și progesteronul influențează nivelul de hidratare al corpului. In plus, sângele pierdut în timpul menstruației influenteaza și el nivelul lichidului din corp.

Dacă menstruația este abundenta și trebuie să vă schimbați tamponul cel puțin la fiecare două ore, discutați cu un ginecolog.

Sindromul de colon iritabil

De parcă sindromul intestinului iritabil nu ar fi suficient de rău, acesta provoacă și deshidratare! Acest lucru se datorează în principal simptomelor diareei cronice. Dar și pentru că, eliminând din dieta noastră zilnică fructele și legumele crude, bogate în apă, ne reducem, fără să vrem, aportul de apă.

Pentru a crește nivelul de hidratare, optează pentru paste integrale din grâu și orez brun. Când gătiți, vor absorbi apă și vă vor ajuta mult mai mult decât pastele și orez alb.

Hipertensiunea

Multe medicamente, inclusiv multe tratamente pentru tensiunea arterială crescută, funcționează ca diureticele. În liniște, acestea cresc producția de urină și riscul de deshidratare. Dacă sunteți tratat pentru hipertensiune arterială, creșteți aportul zilnic de băuturi.

Stresul

Dacă sunteți sub presiune constantă, glandele suprarenale se epuizează, provocând insuficiență suprarenală. Problema este că aceste glande produc și aldosteron, un hormon care ajută la reglarea nivelului de lichid și electrolit al corpului.

Când sunteți stresat, nu ezitați să beți mai multe lichide. Dar găsirea unei modalități de prevenire a stresului este în continuare cea mai bună soluție pentru a menține glandele suprarenale în formă bună.

Suplimente alimentare

Doar pentru că sunt naturale nu înseamnă că suplimentele alimentare nu au efecte secundare. Anumite plante precum pătrunjelul sau păpădia cresc producția de urină, ceea ce poate duce la deshidratare. Dacă vă gândiți să luați un supliment alimentar, discutați mai întâi cu medicul dumneavoastră, care vă va spune dacă există potențiale efecte secundare de care să vă preocupați. Și, mai presus de toate, urmați acest sfat de bun simț, care este să beți apa când vă este sete. Setea este mesajul corpului de a-ți spune că ai un deficit de apă.

Adauga un comentariu