Magazin

6 dotări care nu trebuie să lipsească dintr-o bucătărie profesională

Publicat: 22 sept. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
6 dotări care nu trebuie să lipsească dintr-o bucătărie profesională

Un business de succes în domeniul Horeca implică multă muncă, atenție sporită pentru detalii, o echipă profesionistă care să îndeplinească cerințele clienților și alegeri inspirate în legătură cu multe aspecte.

De la locația pe care o selectezi pentru restaurantul tău și modul în care îl amenajezi, până la calificarea și amabilitatea personalului și întreaga experiență de consum pe care o creezi pentru clienții tăi, toate acestea pot determina ca locația ta să fie una căutată sau dimpotrivă, una care este mai tot timpul goală.

La baza fiecărui restaurant însă, indiferent de specificul acestuia, stă un pilon extrem de pragmatic: bucătăria.

Chiar înainte de proiectarea și amenajarea restaurantului este nevoie să te gândești la modul în care vei utila bucătăria. Bineînțeles, aceasta se va dota în funcție de meniul pe care vrei să îl servești clienților și mărimea întregii locații, însă pentru a fi sigur că faci o alegere eficientă pe termen lung este nevoie să achiziționezi încă de la început echipamente profesionale de bucătărie realizate din materiale de calitate și durabile.

Nu numai că acestea se vor dovedi o investiție bună pe termen lung cu o rată de recuperare a costurilor mare, dar cu ajutorul acestor echipamente create special pentru bucătării industriale, chefii tăi vor putea pregăti rapid cele mai savuroase rețete pentru oaspeții care îți trec pragul.

Fie că ai un restaurant, o firmă de catering, o pizzere, o autoservire, un food truck, un fast food sau chiar o cofetărie, patiserie sau gelaterie sau, Be Our Guest va fi furnizorul tău de încredere pentru echipamentele profesionale destinate bucătăriilor acestora.

Be Our Guest îți propune cele mai eficiente și durabile echipamente de bucătărie profesionale de la furnizori din țări ca Italia, Grecia, Bulgaria, Germania, Olanda, Polonia, Turcia și România. Echipa de consultanți ce au experiență mare, de peste 10 ani în acest domeniu, te va consilia la orice pas pentru a achiziționa exact echipamentele de care ai nevoie. În plus, ai parte de garanție, un timp de livrare scăzut sau chiar de planuri personalizate pentru proiectarea și utilarea bucătăriei, dacă ești un antreprenor la început de drum în domeniul Horeca.

Indiferent de specificul unității alimentare, există utilaje și echipamente care nu au cum să lipsească dintr-o bucătărie profesională care se respectă și care livrează preparate de calitate clienților săi.

Iată o listă cu 6 dotări care nu au cum și cu siguranță nici nu ar trebui să lipsească nici din bucătăria ta.

Mașina de gătit sau aragazul așa cum este cunoscut de mai toată lumea este indispensabil bucătăriei din orice restaurant. Fie că funcționează pe gaz sau sunt electrice, fie că sunt prevăzute doar cu plită și arzătoare sau au și cuptor încorporat, mașinile de gătit profesionale realizate din materiale durabile ca inoxul îți vor garanta un flux mare dar și rapid pentru a pregăti mai multe feluri de mâncare în același timp.

Ingredientele dintr-o bucătărie nu numai că trebuie să fie mereu proaspete, dar trebuie depozitate și în condiții optime pentru a fi depozitate. Astfel din utilarea bucătăriei tale nu au cum să lipsească mobilierul din inox (mese de lucru, mese de preparare, rafturi, polițe de perete, dulapuri etc) și echipamentele frigorifice (dulapuri, mese și lăzi frigorifice și de congelare sau vitrine).

La rândul lor cuptoarele și grătarale ce folosesc tehnologii eficiente pentru pregătirea diverselor preparate sunt indispensabile. Dacă mașina de gătit nu este prevăzută și cu un cuptor, poți achiziționa unul separat și la capacitatea de care ai nevoie. Mai mult, întrucât din ce în ce mai mulți clienți apreciază mâncarea mai sănătoasă și mai scăzută în grăsimi și calorii, ar trebui să iei în calcul și utilarea bucătăriei cu un grătar.

Pentru a pregăti mâncarea la cele mai înalte standarde de siguranță, nu au cum să lipsească din bucătăria restaurantului tău nici echipamentele pentru spălarea vaselor. Toate recipientele și instrumentele folosite la gătit trebuie să fie perfect curate înainte să fie folosite pentru a prepara mâncărurile. În plus organizarea și igiena dintr-o bucătărie au impact direct asupra calității restaurantului și implicit a succesului acestuia.

Bineînțeles, mâncarea nu poate fi pregătită fără accesorii specifice bucătăriei profesioanale. Oalele, cratițele, cuțitele și diverse alte instrumente pe care le folosesc bucătarii tăi, trebuie să fie realizate din materiale de calitate, care nu intervin asupra gustului sau mirosului preparatelor și care rezistă în timp.

 

Adauga un comentariu