Plante medicinale

6 infuzii de plante care elimina acidul uric

Publicat: 06 apr. 2021
ceai papadie
Fierbe păpădia într-o cană cu apă. După ce strecurați băutura, beți-o pe stomacul gol.

Ai nevoie să scazi nivelul de acid uric? Aceste deșeuri sunt produse atunci când organismul metabolizează purinele care provin din anumite alimente. În mod normal, este filtrat de rinichi și apoi eliminat în urină.

Cu toate acestea, acest proces este uneori dificil de realizat, deoarece organismul îl produce în cantități mari sau își reduce capacitatea de a-l expulza. Acest lucru duce la o tulburare cunoscută sub numele de hiperuricemie, care poate declanșa alte probleme în organism, cum ar fi guta.

Tratamentul medical include adesea medicamente pentru reducerea producției de acid uric și medicamente antiinflamatoare. Cu toate acestea, cazurile mai ușoare pot fi controlate prin dietă și unele suplimente. Iata 6 infuzii de plante care elimina acidul uric!

6 infuzii de plante care elimina acidul uric

Este foarte important să ajutați organismul să reducă nivelul de acid uric. Dacă acumularea sa trece neobservată la început, în timp poate provoca umflături și dureri articulare. Deci, dacă testul de sânge a relevat niveluri ridicate ale acestor deșeuri, tratamentul este esențial pentru a le regla.

Remediile naturale, în special ceaiurile din plante, stimulează funcția rinichilor pentru a facilita eliminarea acestor deșeuri prin urină. Cu toate acestea, este important să consultați un medic înainte de a le consuma, deoarece în unele cazuri nu sunt potrivite.

Infuzie de ghimbir

Cercetările științifice sugerează că consumul de ceai de ghimbir scade durerea asociată cu acumularea de acid uric la nivelul articulațiilor. Deși sunt necesare mai multe dovezi pentru a susține aceste efecte, acest remediu este o opțiune bună pentru a completa tratamentul unor afecțiuni precum guta.

Ingrediente

1 linguriță de rădăcină de ghimbir rasă (7 g)
1 cană de apă (250 ml)
Miere (opțional)

Mai întâi, turnați ghimbirul ras într-o cană cu apă. Aduceți băutura la fierbere și lăsați-o să stea câteva minute. La final, filtrează și îndulcește cu miere. Beți o ceașcă la mijlocul dimineții și repetați procesul de 2-3 ori pe zi. Beți-l 15 zile la rând, faceți o pauză timp de o săptămână, apoi începeți din nou.

Scade nivelul acidului uric cu infuzie de țelină

Ceaiul de țelină este un remediu util pentru scăderea nivelului de acid uric din sânge. De mulți ani a fost unul dintre cele mai bune suplimente pentru gută, retenție de lichide și probleme ale tractului urinar.

Ingrediente

1 lingură de frunze de țelină (15 g)
1 cană de apă (250 ml)

Așezați frunzele de țelină într-o cană cu apă. Apoi lăsați băutura să stea și strecurați-o. Beți o ceașcă de ceai de țelină pe stomacul gol și repetați aportul de două ori pe zi. Consumați-l de cel puțin 3 ori pe săptămână.

Infuzie de urzică

Urzica este un remediu pe bază de plante folosit în mod tradițional pentru probleme precum gută și dureri articulare. Are proprietăți diuretice care ajută la promovarea funcției renale pentru a crește cantitatea de urină și a reduce nivelul de acid uric.

Ingrediente

1 lingură de frunze de urzică (15 g)
1 cană de apă (250 ml)

Pentru început, turnați frunzele de urzică într-un pahar cu apă. Apoi aduceți infuzia la fierbere și lăsați-o să stea. Filtrați-o fierbinte. Bea o ceașcă de ceai de urzică la jumătatea dimineții. Consumați-o timp de 15 zile.

Reduceți nivelul acidului uric cu infuzie de hibiscus

Unul dintre ceaiurile de plante tradiționale pentru scăderea nivelului de acid uric este ceaiul de hibiscus. Această floare de grădină scade acumularea de acid uric în sânge, împiedicând depunerea acesteia în articulații.

Ingrediente

1 linguriță de hibiscus uscat (7 g)
1 cană de apă (250 ml)

Se toarnă hibiscusul uscat într-o cană cu apă. Apoi fierbeți băutura timp de 3-5 minute. Strecurați-o printr-o sită. Bea o ceașcă de ceai de plante pe stomacul gol timp de 20 de zile.

Infuzie de păpădie

Băutura de păpădie are beneficii semnificative pentru sănătatea rinichilor. Datorită proprietăților sale diuretice, crește producția de urină și facilitează expulzarea deșeurilor din organism. Deși nu s-a dovedit a fi un remediu pentru gută, consumul său ajută la controlul hiperuricemiei.

Ingrediente

1 lingură de păpădie (15 g)
1 cană de apă (250 ml)

Fierbe păpădia într-o cană cu apă. După ce strecurați băutura, beți-o pe stomacul gol. Puteți repeta consumul de 2 sau 3 ori pe zi.
Efectuați tratamentul timp de 15 zile.

Reduceți nivelul acidului uric: infuzie de mesteacăn

Mesteacanul are un efect purificator asupra sângelui, care ajută la scăderea nivelului de acid uric. De asemenea, promovează expulzarea toxinelor și reduce sarcina asupra sistemului renal.

Ingrediente

1 lingură de mesteacăn (15 g)
1 cană de apă (250 ml)

Mai întâi, turnați mesteacanul într-o ceașcă de apă. Apoi aduceți băutura la fierbere timp de 2-3 minute. În cele din urmă, lăsați preparatul să stea și filtrați-l printr-o sită. Bea o ceașcă de ceai de plante de 3 ori pe zi, timp de 10 zile.

Adauga un comentariu