Boli si tratamente

6 masuri de prevenire a crizelor de astm

Publicat: 04 mart. 2012

Astmul nu este o boala cu efecte continue. Exista zile sau perioade mai bune, in care simptomele se amelioreaza sau chiar dispar. Avand in vedere acest lucru, este foarte important sa se evite factorii care inrautatesc astmul si declanseaza crizele. Este vorba aici despre acei factori cunoscuti si care pot fi controlati, pentru ca medicina nu a elucidat complet cauzele acestei boli, potrivit CommentSurTout. Iata cateva masuri de prevenire a crizelor de astm:

1. Utilizati produse bio
Intr-o familie in care un membru sufera de astm, este important sa se utilizeze produse de curatenie naturale si lipsite de toxicitate. Astazi exista un intreg arsenal folosit pentru curatenie, si in ceea ce priveste ustensilele, cat si produsele de curatenie. Partea rea este ca unele,  atractive la prima vedere, cu miros de mar verde, de citrice sau levantica sunt toxice si pot agrava astmul. In locul acestora trebuie folosite produse bio. Sunt mai scumpe, dar de obicei sunt mai spornice decat cele conventionale. In lipsa acestora, se poate recurge la otet, bicarbonat, sau alte metode de curatenie de pe vremea bunicilor.

2. Evitati produsele cosmetice si parfumurile care au in componenta compusi organici volatili (COV)
Aici este vorba atat de parfumul personal, cat si de parfumurile ambientale. Toate parfumurile ambientale contin compusi chimici daunatori mediului. Utilizati parfumuri bio si plamanii va vor multumi. Lavanda este un bun exemplu pentru un parfum natural.

3. Parfumati natural casa
Deschideti fereastra, puneti suc de lamaie intr-un bol sau alegeti flori naturale parfumate pentru a improspata mirosul in casa. Nu cumparati dezodorizante sau lumanari parfumate chimic. Cea mai mare parte a acestora sunt fabricate pe baza de produse petrochimice (derivate din petrol) si mirosul chimic al acestora poate declansa o criza de astm. Folositi bicarbonat de sodiu pentru a dezodoriza natural.

4. Daca aveti paraziti, nu folositi spray-uri pentru exterminare
Pulverizarea de produse chimice este daunatoare sanatatii noastre si mediului. Aceste produse raman in aer si, pe langa agravarea astmului pot cauza si alte probleme de sanatate. Presararea de hrana otravita pentru paraziti poate fi o solutie mai buna.

5. Atentie la ambientul din masina
Plasticele si alte materiale sintetice folosite in interiorul masinii, mai ales sub influenta razelor solare, emana compusi toxici. Daca la acestea se mai adauga si cateva deodorante sintetice de masina, efectul este extrem de daunator. Aerisiti masina cateva minute inainte de a pleca si apelati la un saculet cu plante naturale frumos mirositoare. Va fi foarte bine pentru caile respiratorii.

6. Alegeti alimentele bio
Astmul, pentru numeroase persoane este legat de alergii, iar o alimentatie naturala tine in frau alergiile. Cumpararea de produse si alimente bio face bine sanatatii in mod direct, dar si indirect prin protejarea mediului. Produsele vegetale cresc fara ingrasaminte, animalele nu sunt crescute cu hormoni, iar oamenii ar avea in final numai de castigat. loading...

Adauga un comentariu