Remedii naturiste

6 motive pentru a bea apa de orez

Publicat: 18 feb. 2016

Putini au auzit de beneficiile pe care apa de orez le poate oferi organismului si va puteti bucura de ea oricand fierbeti orezul pentru vreun preparat. Se pune orezul in apa si imediat dupa ce a fiert se scurge lichidul intr-un alt vas – fiti atenti sa nu ramana boabe in apa. Iata cum te poate ajuta un pahar cu apa de orez:

Bun remediu pentru febra
Aceasta apa poate fi folosita ca un remediu natural pentru febra. Combate pierderea de lichide din organism din cauza febrei si a varsaturilor, in timpul unei infectii. Mai mult decat atat, inlocuieste nutrientii pierduti in astfel de episoade.

Previne constipatia
Aceasta apa este abundenta in fibre si ajuta tranzitul intestinal.

Reteta cu orez care absoarbe toxinele din organism in doar 7 zile

Previne deshidratarea
Apa de orez este deosebit de benefica in timpul verii, pentru ca previne deshidratarea si pierderea de nutrienti.

Trateaza diareea
Apa de orez este excelenta in cazul diareei, atat la adulti, cat si la copii. Chiar si nou-nascutii beneficiaza de pe urma acesteia. Potrivit unui studiu, apa de orez a redus volumul si frecventa scaunelor moi la copii si previne deshidratarea severa.

Este o buna sursa de energie
Apa de orez este abundenta in carbohidrati, ceea ce inseamna ca va ofera energie. Prin urmare, este bine daca bei cate un pahar dimineata.

Protectie solara
Consumul de apa de orez poate contribui la reducerea riscului de arsuri solare. O substanta prezenta in apa de orez, numit oryzanol are aceasta proprietate.

Apa de orez catifeleaza tenul. Descopera 4 retete de infrumusetare japonezeloading...

Adauga un comentariu