Remedii naturiste

6 motive pentru a face o cura cu suc de patrunjel si lamaie

Publicat: 04 nov. 2015
7

Fa-ti un obicei de a consuma patrunjel cat mai des! Nutritionistii recomanda sucurile care contin aceasta verdeata mai ales celor care vor sa scape de surplusul de kilograme.
Patrunjelul este bogat in vitaminele A, B, C, E, fier, mangan, calciu, acid folic si potasiu. Concentratia de vitamina C din patrunjel este de patru ori mai mare decat cea din portocale si are mai mult fier decat spanacul. Ajuta in procesul de slabire prin faptul ca accelereaza procesul de ardere a grasimilor si combate senzatia de foame, imbunatateste digestia si datorita efectului lui diuretic, ajuta la detoxifierea organismului.

Daca asociati patrunjelul cu lamaia beneficiile sunt si mai mari.

Cura cu suc de patrunjel

Suc de patrunjel cu lamaie

– 1 legatura de patrunjel
– 1 lamaie
– 1 cana cu apa de izvor sau minerala plata

Mod de preparare
Se toaca marunt patrunjelul, de preferat este sa il tocati intr-un blender. Adaugati apa si sucul lamaiei. Se consuma dimineata pe stomacul gol, timp de 5 zile, apoi se face pauza 10 zile.

Aceasta bautura ajuta la arderea caloriilor, in timp ce ne alimenteaza organismul cu vitamine si minerale. Mai mult decat atat, patrunjelul imbunatateste digestia si trateaza retentia de apa.

Beneficiile sucului din radacina de patrunjel

Alte beneficii ale sucului de patrunjel cu lamaie
Halena – patrunjelul verde mestecat indelung da un miros placut respiratiei, actioneaza ca un dezinfectant asupra cavitatii bucale, asupra cailor respiratorii medii si superioare. Mai mult, frunzele de patrunjel imbunatatesc digestia sinormalizeaza flora digestiva, remediind aceasta afectiune in profunzime.

Infectii recidivante, imunitate slabita
– Sucul de patrunjel cu lamaie activeaza puternic sistemul imunitar si combate foarte multe specii de bacterii si de ciuperci parazite. „De vina” pentru actiunea puternica de stimulare a imunitatii sunt mai multe principii active din frunzele patrunjelului, intre care vitamina C, vitamina A, vitamina B12, clorofila, dar si o substanta numita luteolina, care stimuleaza productia de celule ale sistemului imunitar si le activeaza pe cele existente.

Astm
– Sucul de patrunjel reduce predispozitia spre crizele astmatice. Principiile active din patrunjel au efecte antiinflamatoare asupra cailor respiratorii, favorizeaza fluidizarea si eliminarea secretiilor bronsice.

Hepatita virala
– studii recente au aratat ca patrunjelul are un neobisnuit efect de combatere a virusilor care ataca ficatul. Totul se datoreaza, se pare, clorofilei care se gaseste din abundenta in frunzele proaspete de patrunjel si care inhiba dezvoltarea virusilor hepatici. Este foarte posibil, insa, ca si uleiul volatil continut de frunzele patrunjelului sa atace membrana virusilor care produc hepatita B si C, dar cercetarile in acest sens sunt inca in curs de desfasurare.

Imbatranire, efect antioxidant
– frunzele de patrunjel contin opt vitamine si numeroase alte substante care previn degenerarea ADN-ului si imbatranirea celulelor, cum ar fi flavonoidele, clorofila, ftalidele

sursa: frunza-verde.ro





Adauga un comentariu