Stiri medicale

6 motive pentru care ne cade parul

Publicat: 20 ian. 2011

Stresul, alimentatia deficitara, bagajul genetic, toate acestea pot determina caderea parului. Fenomenul este normal, atat timp cat nu pierdem intr-o zi mai mult de 100 de fire.

Atunci cand insa vedem din ce in ce mai des par pe perna, pe podele sau in chiuveta, atunci cand incepe sa se vada scalpul, inseamna ca ne ameninta alopecia. Iata sase motive care pot justifica pierderea parului:

1. Interventia chirurgicala
S-a constatat ca la un interval de 3-4 luni dupa o operatie pacientii se confrunta cu o cadere temporara a parului.

2. Problemele hormonale
Probleme cu glanda tiroida sau dezechilibrul hormonal atat in cazul femeilor, cat si in cel al barbatilor, pot cauza pierderea firelor de par.

3. Nasterea
Multe femei se plang de caderea parului la scurt timp dupa ce nasc, aceasta fiind tot o consecinta a dezechilibrului hormonal.

4. Medicatia
Unele medicamente pot avea ca efect secundar pierderea podoabei capilare. Printre medicamentele care duc la caderea parului se numara anticoagulantele, medicamentele pentru tratarea gutei, cele pentru hipertesiune, vitamina A, anticonceptionalele si antidepresivele.

5. Infectiile
Infectiile fungice ale scalpului pot duce la caderea parului la copii.

6. Unele boli
Caderea parului poate sa apara, de asemenea, ca urmare a unei afectiuni, precum lupusul sau diabetul.

Ciclul normal de crestere a parului este de 2-3 ani. Fiecare fir creste cu aproximativ un centimetru pe luna in timpul acestei perioade. Parul nostru se afla intr-o permanenta schimbare, astfel ca atunci cand 90 la suta dintre firele de par se afla in perioada de crestere, celelalte 10 la suta se afla in perioada de stagnare a cresterii.

Dupa 3-4 luni, parul aflat in perioada de stagnare cade si alte fire de par incep sa creasca in locul lor. Atunci cand caderea parului devine o problema este important sa descoperiti mai intai care este cauza fenomenului.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit