Boli si tratamente

6 semne ale stresului pe care nu le-ai observat

Publicat: 18 ian. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
6 semne ale stresului pe care nu le-ai observat
Ai dureri palpitante în cap toată ziua? Poate fi o durere de cap de stres sau o migrenă. Stresul este un declanșator obișnuit al durerii de cap.

Durerile de cap cronice, problemele digestive, somnul intrerupt, coșmarurile, transpirația abundentă, căderea anormală a părului și lipsa de plăcere in activitățile alta data plăcute sunt câteva dintre simptomele surprinzătoare ale supraexpunerii la stres. Iată 6 semne ale stresului pe care nu le-ai observat!

Crezi că te cunoști bine, știi cum să detectezi fiecare semn de disconfort și poți gestiona puținele evenimente cotidiene stresante? Cu toate acestea, corpul ne poate surprinde. Când simte un nivel de stres potențial periculos, ne poate trimite semnale neașteptate.

Durere de cap

Ai dureri palpitante în cap toată ziua? Poate fi o durere de cap de stres sau o migrenă. Stresul este un declanșator obișnuit al durerii de cap. Dacă durerea este bruscă, severă, însoțită de febră sau vedere dublă sau dacă apare după un traumatism cranian, mergeți imediat la spital. În caz contrar, încercați să reduceți stresul zilnic.

Sistemul digestiv

Burta poate fi unul dintre primele locuri în care puteți experimenta simptome de stres și anxietate. Creierul are un efect direct asupra stomacului și intestinelor. Această conexiune este o stradă cu două sensuri care poate provoca multe simptome. Stresul poate determina creșterea acizilor stomacali, provocând probleme digestive, cum ar fi ulcerul, durere, greața și balonare.

Somnul

Stresul vă poate perturba tiparul de somn. Hormonii precum cortizolul pot menține corpul treaz, deoarece rămâne în alertă. Stresul și frustrarea zilei pot fi, de asemenea, cauza viselor ciudate. Unele dintre cele mai frecvente includ căderea, atacul sau încercarea repetată de a face ceva, dar eșuata.

Transpiraţie

Când corpul reacționează la o emoție, cum ar fi anxietatea, stresul sau excitația, transpirația este eliberată de glandele sudoripare „apocrine”. Aceste glande, situate la subsuoară, inghinal și scalp, produc transpirație lăptoasă, formată din acizi grași și proteine, dar inodoră. Exercițiile fizice, meditația și psihoterapia sunt câteva dintre opțiunile interesante pentru minimizarea stresului.

Pierderea parului

Dacă găsiți șuvițe întregi de păr în perie, este posibil să fiți supus unui stres sever. Această cădere a părului nu trebuie să fie permanentă. Din nou, utilizarea tehnicilor de ameliorare a stresului, cum ar fi meditația, vă poate ajuta să vă restabiliți podoaba capilara în cel mai scurt timp.

Pierderea plăcerii

Unul dintre multele simptome emoționale ale stresului este sentimentul general de a nu se simți bine. Nu-ți mai place să petreci timp cu cei dragi sau să investești în hobby-urile tale? Dacă nu vă mai face plăcere să faceți lucruri pe care obișnuiați să le iubiți, este posibil să nu fiți doar stresați, ci și să suferiți de depresie. Într-adevăr, depresia poate fi accelerată prin expunerea cronică și pe termen lung la stres. Dacă observați acest tip de simptom, este timpul să discutați cu un profesionist din domeniul sănătății.

Adauga un comentariu