Lifestyle

6 semne care prevestesc un posibil stop cardiac

Publicat: 23 feb. 2021

Bolile de inimă ucid până la 18 milioane de persoane de toate vârstele în fiecare an. Cea mai mare parte a acestor decese ar fi putut fi prevenită dacă bănuiți o problemă la timp și consultați un medic.

Din păcate, acest lucru nu este ușor. Insuficiența cardiacă este adesea deghizată în stare de rău ușoară sau caracteristici ale corpului. Iată o listă a simptomelor nu întotdeauna evidente.Nu ignora niciodată aceste 11 simptome ale inimii care indică posibile boli de inimă.

Atenţie! Persoanele peste 60 de ani ar trebui să fie deosebit de vigilente, precum și cele care sunt supraponderale, diabet, hipertensiune sau colesterol ridicat .

1. Disconfort toracic

Este imposibil să descrii clar sentimentul. Cineva simte o ușoară durere, cineva – presiune sau opresiune, alții se plâng de arsuri sau furnicături … În orice caz, dacă din când în când simțiți ceva neobișnuit în piept, trebuie să contactați un terapeut cât mai curând posibil și să obțineți o trimitere pe electrocardiograma și ultrasunetele inimii.

Acesta este modul în care bolile vasculare care alimentează organul nostru principal cu sânge sau un atac de cord în curs de dezvoltare se fac simțite .

Există vești bune: în 80-90% din cazuri, durerea toracică nu este asociată cu inima. Dar, pentru a fi sigur de acest lucru, este mai bine să vizitați un medic cât mai curând posibil.

2. Pierderea poftei de mâncare, greață, durere în stomac

Desigur, poți avea stomacul supărat din multe motive care nu au nicio legătură cu inima ta. Cu toate acestea, uneori problemele legate de digestie sunt provocate de faptul că sistemul digestiv primește mai puțin sânge decât de obicei. Scăderea fluxului sanguin este un semn  lucrarea săracă a inimii.

Dacă vă simțiți greață fără un motiv aparent și mai ales dacă observați disconfort în piept și alte simptome din această listă, o vizită la un terapeut este o necesitate!

3. Durerea iradiată către brațul stâng

Nervii din inimă și nervii din mâna stângă trimit semnale în aceeași zonă a creierului. Ca urmare, creierul nu înțelege întotdeauna corect ce doare exact – inima sau membrul.

Dacă vă extindeți prea mult mâna stângă în antrenament, o loviți sau doar fluturați fără succes, senzațiile neplăcute sunt complet previzibile. Dar dacă durerea unei astfel de localizări, și chiar puternică, apare fără un motiv aparent, acesta este un motiv de alarmă. Medicii îl numesc un simptom clasic de atac de cord .

American Heart Association recomandă sunați la o ambulanță dacă durerea bruscă a brațului stâng nu dispare sau se intensifică în câteva minute.

Dacă senzația este mai tranzitorie, dar familiară, asigurați-vă că vă adresați medicului dumneavoastră.

4. Durere în dinți sau maxilarul inferior

Un alt exemplu în care creierul nu este capabil să se identifice cu precizie referită ce doare exact – inima sau dinții. Din fericire, în majoritatea cazurilor, durerile de dinți sau durerile maxilarului au o origine relativ sigură: cariile, sau ți-ai tras maxilarul sau ai suflat … Dar, dacă pare să nu existe niciun motiv, iar dinții tăiuiesc regulat, ar trebui să verifici cu un cardiolog.

În practica clinică, au existat cazuri în care oamenilor li s-a îndepărtat dinte cu dinte, încercând să-i amelioreze de durere, care era de fapt un semn al tulburărilor cardiace.

5. Amețeli scurte sau senzație de eșec

Există multe motive care pot cauza slăbiciune instantanee. De exemplu, nu ai mai mâncat de mult timp. Sau s-au ridicat prea brusc de pe canapea după o lungă ședere.

Dar dacă aceste senzații apar în mod regulat, încercați să ajungeți la medic cât mai curând posibil. Ei ne spun că inima nu se poate descurca cu pomparea sângelui către creier. Acesta ar putea fi un simptom al unui accident vascular cerebral iminent.

6. Bătăi rapide și / sau neregulate ale inimii

Senzația că inima sare din piept a fost experimentată de fiecare iubit sau, de exemplu, de un sprinter. În perioadele de excitare sau efort fizic grav, este normal.

Dar dacă inima începe să „sară” fără niciun motiv anume sau simți că îi lipsesc bătăile, acesta este un semn sigur al problemelor. Așa că mergi urgent la medic.

Tags:Adauga un comentariu