Sfatul medicului

6 sfaturi de la un specialist pentru cresterea nivelului de inteligenta

Publicat: 02 mart. 2016
7

Ani de zile oamenii de stiinta au cautat o cale de a spori inteligenta, de la a ne hrani cu peste pana la a ne juca pe calculator. Nu suntem siguri ca toate acestea functioneaza, ceea ce stim cu certitudine insa este faptul ca IQ-ul se modifica in timp, potrivit CNN. Asa ca de ce sa nu incercam diferite solutii care sa ne faca mai destepti?

„Cel putin pe o perioada scurta de timp putem obtine scoruri semnificativ crescute la testele de inteligenta”, apreciaza Dan Hurley, autorul cartii „Smarter: The New Science of Building Brain Power.” Iata ce sfaturi pentru imbunatatirea IQ-ului iti da specialistul:

1. Invata sa canti la un instrument.
Studiile facute pe adulti au aratat ca aceia care iti gasesc mereu noi si noi preocupari obtin scoruri mai mari la testele de inteligenta in doar trei luni, comparativ cu aceia care nu au nicio preocupare intelectuala sau de alt tip. „Cercetarile sugereaza ca persoanele care invata sa cante la un instrument isi imbunatatesc abilitatile intelectuale”, mai spune Hurley care adauga ca muzicienii par sa fie mai inteligenti decat alte persoane.

2. Consuma hrana pentru creier.
Desi nu se stie exact care este aceea, studiile de pana acum au aratat ca dieta mediteraneeana bogata in ulei de masline si nuci – antioxidanti puternici – ar putea ajuta.

3. Dormi intre 7 si 9 ore pe noapte.
Se pare ca aceasta este cantitatea optima de somn pe care ar trebui sa o oferim organismului si creierului pentru o buna functionare. in timpul somnului, neuronii se „scot din priza” si „se repara singuri”, fapt care ajuta creierul sa merga ca uns. Privarea de somn produce daune memoriei vizuale si abilitatii de a invata.

4. Activitatea fizica nu doar ca ajuta muschii, dar ajuta si creierul.
Asociatiile care lupta impotriva bolii Alzheimer recomanda exercitiile fizice regulate pentru a reduce riscul de declin cognitiv.

5. Evitati stresul.
Oricat ar parea de imposibil, o buna focusare asupra unei chestiuni si blocarea tuturor celorlalte la nivel psihic poate fi cheia succesului. Studiile au aratat ca intr-un mediu neprietenos in care unii tipa si racnesc, in care lumea este nefiresc agitata, blocheaza buna functionare a creierului. „Daca o persoana iti gaseste pacea si linistea, creierul va incepe sa functioneze mai bine”, este de parere Hurley.

6. Nu fugiti de tehnologie.
Conform unor teorii, IQ-ul oamenilor creste din ce in ce mai mult. Avansul tehnologiei, educatia ii pun pe oamenii sa gaseasca solutii diferite unor probleme similare. Aceasta inseamna ca daca in mod ipotetic am putea ajunge in anul 2100 oamenii de atunci ar fi mult mai inteligenti ca noi.

sursa: adevarul.ro

Adauga un comentariu