Diete si regimuri

6 situatii in care usturoiul ar trebui evitat

Publicat: 20 nov. 2015
7

Usturoiul este una dintre cele mai versatile si benefice legume pe care o putem include in dieta noastra. De-a lungul anilor, oamenii l-au folosit ca medicament pentru a preveni sau a trata numeroase afectiuni, insa nu face bine mereu si oricui. Iata cand trebuie evitat usturoiul:

1. Inainte de operatie
Se recomanda ca pacientii care vor suferi o interventie chirurgicala sa nu mai consume usturoi cu cel putin doua saptamani inainte de interventie, pentru a evita prelungirea sangerarilor. sangerarile s-ar putea prelungi pentru sangerare.

2. Tensiune arteriala scazuta
Usturoiul poate scadea tensiunea arteriala, astfel incat daca aveti deja o problema in acest sens, o va agrava.

Ce se intampla daca mananci usturoi in fiecare dimineata

3. Probleme cu ficatul
Chiar daca usturoiul are calitati antibacteriene si antivirale, nu ar trebui folosit pentru a preveni sau a ucide virusul hepatitei. Unele substante din usturoi pot inhiba secretia de suc digestiv si afecteaza digestia alimentelor, agravand astfel multe simptome pentru pacientii cu hepatita, cum ar fi greata.
Mai mult, unele dintre componentele sale reduc celulele rosii din sange si hemoglobina, ceea ce inseamna ca utilizarea exagerata a usturoiului poate provoca anemie.

4. Boli de ochi
Si persoanele care se confrunta cu boli oculare, in special cele cu o sanatate precara ar trebui sa evite usturoiul. Potrivit medicinei traditionale chineze, un consum regulat de usturoi in cantitati mari pentru perioada mai lunga de timp poate duce la deteriorarea ochilor si a ficatului, dar, de asemenea, poate declansa pierderi de memorie, tinitus, precum si alte probleme de sanatate.

5. Diaree non-bacteriana
Pacientii cu diaree ar trebui sa evite usturoiul crud, de asemenea, caci poate stimula intestinele. Poate conduce la hiperemia mucoasei intestinale, agavand starea mai rau.

Usturoiul incoltit are mai multi antioxidanti decat cel proaspat

6. Sarcina si alaptarea
Usturoiul este sigur de a se utiliza in timpul sarcinii, daca se ia in cantitati normale – adica folosit la condimentarea unor preparate. Nu trebuie folosit in cantitati mari – in scop terapeutic, in timpul sarcinii si in timpul alaptarii, deoarece nu exista suficiente informatii fiabile cu privire la siguranta sa in aceste cazuri.





Adauga un comentariu