Frumusete

6 trucuri pentru ingrijirea parului vopsit, recomandate de specialisti

Publicat: 08 mart. 2018
7

Par vopsit blond, roscat sau brunet. Nici nu mai conteaza. Principalul este sa iti mentii culoarea vibranta. Si sa acorzi un plus de atentie parului tau.

Un par vopsit inseamna un par cu nevoi speciale. “Parul vopsit are nevoie de produse de intretinere dedicate. Sampon, conditionner si masca. Toate adaptate structurii firului de par. Rolul lor? Sa mentina culoarea si stralucirea parului”, spune Vali Sava, stilist Londa Professional.
      
Clateste abundent. O ingrijire ca la carte se obtine dupa indicatiile stricte ale specialistilor. Dupa samponare, clatesti bine parul si aplici conditionner (daca parul este fin) sau masca ( pentru firul mai gros).

Masca si/ sau conditionner. Care sa fie diferenta intre cele doua produse si actiunea acestora? Conditionnerul (balsam) nu are nevoie de o durata de actionare foarte mare. Acesta este un tratament expres. Masca, pe de alta parte,  are o alta abordare. Este un produs care are nevoie de minim 5-10 minute ca sa dea randament maxim. Masca este un produs de ingriire mai consistent si mai puternic ca si concentratie de substante active.

Hidratare. Frumusetea vine din interior. Si tine foarte mult de nivelul de hidratare al firului de par. Deci, ai grija cu utilizarea excesiva a produselor de styling si a instrumentelor de coafat.

Protectie termica. Foloseste placa doar daca ai aplicat in prealabil un produs de protectie termica. Asta in cazul in care nu vrei un par uscat si fara pigmenti de culoare.

Masti pentru stralucire, hidratare si pastrarea culorii. Tine aproape de produse de ingrijire care sa iti pastreze la cote optime atat nivelul de hidratare si stralucire a parului, cat si nuanta vibranta.
            
sursa: one.ro
 

Adauga un comentariu