Stiri medicale

6 uleiuri esentiale care lupta cu afectiunile respiratorii

Publicat: 03 mart. 2011

Uleiurile esentiale reprezinta un aliat de nadejde in lupta cu racelile, cu infectiile respiratorii specifice anotimpului rece. Ele se pot folosi sub forma de inhalatii, avand efecte antiseptice si decongestionante. Iata cateva uleiuri esentiale care lupta cu gripa si virozele:

Uleiul esential de Ravintsara
Este un ulei benefic pentru tractul respirator. Faciliteaza respiratia profunda si are un efect puternic de improspatare a aerului. Este unul dintre cele mai bune uleiuri pentru purificarea si dezinfectarea unei camere. Provine din distilarea frunzelor unui copac care creste in Madagascar. Este foarte placut in inhalari, iar utilizarea sa pe cale orala necesita aviz medical. El se asociaza adesea cu uleiuri esentiale de lavanda, mirt sau lemongrass. 

Nu trebuie administrat copiilor sub 6 ani si nici gravidelor sau celor care alapteaza. 

Uleiul esential de arbore de ceai
Este un bactericid major. Utilizat pe scara larga in dermatologie (mai ales pentru inflamatiile pielii), uleiul esential de arbore de ceai actioneaza, de asemenea, si asupra virusurilor, inclusiv asupra herpesului si gripei. In plus, el intareste sistemul imunitar. 

Mirosul sau este neplacut, fiind foarte rar folosit in difuzii atmosferice. In ceea ce priveste administrarea orala, aceasta trebuie sa fie evitata prin auto-medicatie. Cu toate acestea, uleiul esential de arbore de ceai este foarte bine tolerat in masaje, cu conditia sa nu fie folosit in stare pura. Dilueaza 10 – 20 picaturi de ulei esential in ulei vegetal (cum ar fi uleiul de nuci de Macadamia) cu care se maseaza pieptul, pliurile coatelor si genunchii de 2-3 ori zi, timp de 4-5 zile. Nu-l aplica in niciun caz pe fata! 

Uleiul esential de eucalipt
Are proprietati expectorante, mucolitice, antivirale si antiinflamatorii, este indicat in infectii bronho-pulmonare, raceli si gripa. Este indicat sa folosesti acest ulei esential amestecat cu un alt ulei esential neiritant pentru a evita iritatia mucoaselor. 

8 utilizari ale uleiului de eucalipt  

Uleiul esential de eucalipt se foloseste mai ales in masaje, dar poate fi utilizat si in inhalatii, in doze mici, turnandu-se cateva picaturi intr-un bol cu apa fierbinte. 

Uleiul esential de brad si cel de pin
Au actiune antiseptica si dezinfectanta puternica la nivelul cailor respiratorii, antivirala si bronhodilatatoare. Ele sunt utile in caz de afectiuni ale aparatului respirator (faringita, traheita, bronsita). Administrarea se face intern sau sub forma de inhalatii, bai sau masaj.

Ulei esential de cedru
Poate fi utilizt sub forma de inhalatii sau in lampa de aromoterapie si are efecte benefice in tuse, bronsite si catar respirator. loading...

Adauga un comentariu