Eveniment-Social

64 de ani de la înfiinţarea Operei Naţionale Române din Iaşi. Mesajul lui Cosmin Marcovici, secretarul de stat al Ministerului Culturii – FOTO

Publicat: 03 nov. 2020
Se împlinesc 64 de ani de la înființarea ONRI. Ce mesaj a transmis Cosmin Marcovici
Cosmin Marcovici, secretarul de stat al Ministerul Culturii, pe scena ONRI

Opera Națională Română din Iași revine cu noi spectacole. Astăzi, 3 noiembrie 2020, se împlinesc nu mai puțin de 64 de ani de la înființarea prestigioasei instuții de cultură ieșeană. Astfel, stagiunea 2020-2021 va fi dschisă cu opera „Toșca” de Giacomo Puccini.

După o perioadă de distanțare care iubitorii de operă au fost separați temporar de scenă clasică sunt invitați la  deschiderea stagiunii 2020-2021.

Pe 3 noiembrie se împlinesc 64 de ani de la înființarea Operei Naționale Române din Iași. Aşa cum publicul este obișnuit, cu ocazia acestei aniversări, ca în fiecare an va fi difuzată opera “TOŞCA” de Giacomo Puccini, spectacol care a marcat deschiderea primei stagiuni a Operei ieșene.

Începând cu ora 18:30, spectatorii vor putea resimți din nou emoția spectacolului aniversar.

Biletele la acest eveniment pot fi achiziționate începând de miercuri, ora 12:00 de pe site-ul www.operaiasi.ro și de la Agenția de bilete, situată în foaierul Operei.

Secretarul de stat al Ministerului Culturii, Cosmin Marcovici, a transmis „La mulți ani!” Operei Naționale Române din Iași. Acesta a anunțat că va fi alături de prietenii și colegii săi.

„Astăzi Opera Națională Română din Iași împlinește 64 de ani de la înființare.
Voi fi mereu alături de prietenii şi colegii mei, de artiștii care reprezintă această instituție şi nu îi voi uita niciodată pe cei care nu mai sunt printre noi.
La mulți ani Operei Naționale Române din Iaşi!!”, este mesajul publicat pe pagina de Facebook a lui Cosmin Marcovici, secretar de stat al Ministerului Culturii.

Astăzi Opera Națională Română din Iași împlinește 64 de ani de la înființare.
Voi fi mereu alături de prietenii si…

Posted by Cosmin Marcovici on Tuesday, 3 November 2020

Săptămâni întregi de proteste la ONRI

Reamintim faptul că pe treptele Teatrului Național „Vasile Alecsandri” din Iași zeci de angajați au protestat împotriva abuzurilor managerului Beatrice Rancea.

Marius Aftaragaci, liderul Sindicatului angajaților nemulțumiți ai Operei Naționale Române din Iași se vor afla în fiecare zi pe treptele Teatrului din Iași, în intervalul orar 15.00 – 17.00 pentru a scanda demisia managerului instituției de cultură, Beatrice Rancea. Artiștii speră și nu vor avea liniște până când toate aceste abuzuri nu vor fi rezolvate.

„Să sperăm că toate aceste abuzuri vor fi rezolvate cât mai repede, şi punctul principal demisia sau demiterea managerului Beatrice Rancea. Vă aşteptam alături de noi, în fiecare zi, de la 15.00 la 17.00 şi în mod special la spectacolele pe care le vom putea face”, a declarat Marius Aftaragaci.

Raluca Zaharia, concediată deși se afla sub perioada de inserție

Horațiu Raicu, secretar general al Blocului Național Sindical, a venit la Iași ieri, 2 noiembrie 2020, pentru a susține abuzul Ralucăi Zaharia, în fața legii. Artista se afla în concediu, fiind protejată de lege, aceasta a fost concediată. Un alt caz cunoscut este al lui Vlad Mărculescu, căruia i s-a desfăcut contractul de muncă, însă nu i-a fost trimisă decizia de concediere.

„Îi felicit pe colegii mei din Sindicatul ARTIS Iaşi, de aproape 3 săptămâni protestează împotriva managementului instituţiei. Am venit în Iaşi ca să susţinem cazul în instanţă a Ralucai Zaharia. Şi în ianuarie o să trebuiască să ne prezentăm. Conducerea instituţiei nu renunţa la concedierea Ralucăi Zaharia deşi ea clar a fost abuzată, se afla în concendiu, era protejată de lege fiind în perioada de inserţie. Nu avea voie să-i desfacă contractul de muncă. De asemenea, un alt caz, al lui Vlad Mărculescu, căruia i s-a desfăcut contractul de muncă, însă el nu a primit decizia de concendiere. Asta spune cu atât mai mult, exprima realitatea în ceea ce priveşte managementul acestei instituţiei. În continuare, cu solidaritatea voi fi alături de colegii mei din Iaşi, alături de federaţia din care ei fac parte”, a menţionat Horaţiu Raicu.
Comentarii
Adauga un comentariu