Magazin

680.000 de autoturisme Volkswagen vor fi rechemate in service

Publicat: 18 mart. 2013
1

Se pare ca grupul german Volkswagen isi ia masuri de siguranta si recheama 680.000 de autoturisme in service pentru eventuale defectiuni la cutia de viteza DSG.

Grupul german Volkswagen ar putea rechema in service, de pe piata chineza, pana la 680.000 de vehicule, potrivit unei estimari a unei companii de analiza a pietei, pentru remedierea unei defectiuni la cutiile de viteza, in urma unei investigatii a autoritatii pentru controlul calitatii din China.

Volkswagen a anuntat sambata, fara sa dea detalii, ca va face o campanie voluntara de rechemari de vehicule in legatura cu sistemul cutiei de viteza DSG.

Anuntul companiei a avut loc dupa ce autoritatea chineza pentru controlul calitatii a solicitat grupului german sa organizeze o astfel de campanie. VW a fost mentionata totodata intr-o show anual de la televiziunea chineza, despre practici in detrimentul consumatorilor, in care au mai fost incluse Apple si Anhui Jianghuai Automobile.

Cazul VW ar putea reprezenta un test al unei legi referitoare la campaniile de rechemari, introdusa de China in acest an, care da autoritatii de reglementare dreptul de a ordona investigatii si de a aplica amenzi, daca producatorii si importatorii nu retrag la timp produsele defecte.

Potrivit companiei de analiza a pietei auto LMC Automotive, Volkswagen a vandut in China pana la 680.000 de vehicule cu sisteme DSG, intre care modelele Bora, Golf, Passat si Lavida.

Un purtator de cuvant al VW la Beijing a declarat ca grupul analizeaza in prezent diferite scenarii, colaboreaza cu autoritatea de reglementare si va da ulterior mai multe detalii.

Grupul a anuntat in luna mai a anului trecut ca a vandut aproape 1 milion de vehicule echipate cu DSG in China. Acest sistem reuneste doua cutii de viteza, care ajuta la schimbarea mai usoara a vitezelor si imbunatatirea economiei de carburant.

Adauga un comentariu