Secretele istoriei

7 diferente dintre elevii anilor ’90 si elevii de astazi

Publicat: 18 mart. 2018

Cat timp suntem elevi avem diverse trairi pe parcursul unui an de studii, dar foarte tensionat va ramane intotdeauna partea anului plina de examene si lucrari. Si nimeni nu cred ca poate uita stresul dinaintea bacalaureatului cu pregatire foarte intensa. Toata familia practic renunta la viata pe care o are de dragul sau din cauza elevului cu pricina. Partea buna este ca acum lucrurile nu mai sunt la fel.

1. Intrebarile pe care le punea profesorul

Mai mult decat o competitie intre elevi, examenele de bacalaureat erau intreceri sau chiar adevarate razboaie intre scoli.Fiecare institutie de invatamant isi dorea sa ajunga la rezultate bune de aceea pofesorii erau atat de exignti si voiau ca elevii sa fie pregatiti.

2. Mapele erau nelipsite si salvatoare

Inainte nu toti elevii avea loc in banca asa ca erau cazuri exceptionale cand acestia se asezau pe podea si atunci mapele erau foarte utile. Asta pe langa faptul ca in ele se pastrau toate informatiile foarte bine structurate ca invatarea sa fie mai usoara.

3. Lipsa televizorului

Cu cateva luni inainte de examene elevii nu aveau voie la televizor pentru ca acest le distragea atentia de la pregatirea pentru cursuri.

4. Interdictiile de la activitatile cu prietenii

Chiar daca astazi poate parea dramatic, asa a fost, copii nu aveau voie nici sa petreaca foarte mult timp pe afara alaturi de prieteni pentru ca acestia ii influentau negativ.

5. Petreceri sau festivaluri

Chiar daca aveai biletele deja luate si toate detaliile puse la punct, totusi nu aveai nicio sansa sa ajungi acolo daca acesta avea loc in perioada in care te prregateai pentru examene.

6. Trucurile de copiat

Copiatul in acei ani era cu totul altceva decat acum pentru ca nu exista camere video si nici controale la intrare. Toata lumea putea sa mearga la baie, iar profesorii le spuneau elevilor preferati raspunsurile corecte.

7. Rezultatele testelor erau publicate in ziar atunci

In ziua cand toate notele erau deja acordate fiecare copil si parintii llanga ei aveau un ziar pe care sa-l rasfoiasca ca sa vada exact unde se afla numele lui.loading...

Adauga un comentariu